donderdag 21 april 2016

Houtworm bestrijden petroleum

Zelf houtworm bestrijden met petroleum is ook een mogelijkheid. Smeer het aangetaste hout door houtworm volledig in met petroleum. Zodra houtworm in aanraking komt met het middel gaan ze dood.


Het nadeel van deze bestrijdingsmethode tegen houtworm is dat het middel niet overal in het hout komt. Je bestrijdt dan enkel de houtworm die aan het. Het bestrijden van houtwormen van de boktor of houtwormkever is dus erg belangrijk.


Omdat de larven niet zichtbaar zijn en pas na enkele jaren (meestal een jaar of maar soms ook langer) uitvliegen, is het lastig om te weten of en hoeveel houtwormen in huis aanwezig zijn. Doorgaans gaat de voorkeur van houtwormen uit naar onbehandel ouder. Je kunt de houtworm proberen te bestrijden met huis, tuin en keukenmiddelen. Hiermee gaan nooit alle houtwormen dood.


Ook blijven veel eitjes over. Ondertussen duurt het probleem voort met als risico dat de hout constructie van het pand verzwakt raakt. Een tweede manier om houtworm bestrijden zelfstandig te doen is met petroleum.


Voordat je kunt beginnen met deze methode, moet je wel weten waar het ongedierte allemaal zit. Omdat je namelijk al het met dit ongedierte besmette hout moet insmeren met petroleum. Deze manier van houtwormbestrijding kan bijzonder effectief zijn. Je smeert petroleum op het aangetaste hout.


De larven trekken zich dan terug, maar ze kunnen maar één kant op: dieper het hout in. De petroleum zal dan diep in het hout moeten trekken om ze allemaal te doden, maar dat kan alleen als het hout niet te dik is. Doordat petroleum diep in het hout doordringt, is de kans aanwezig dat de eitjes en de larven van de houtworm doodgaan. Houtworm bestrijden met petroleum.


Deze methode wordt veel besproken op internet. Experts hebben echter veel kritiek op deze methode. Dan is het leggen van eikel in de buurt van het aangetaste hout een goede manier om erachter te komen of er actieve houtworm in zit. Plaats een schaal met eikels dichtbij het hout. Dit is dus niet echt een manier om houtworm te bestrijden , maar wel om houtworm te detecteren.


Een optie om houtworm te bestrijden , is het insmeren van hout met petroleum. Naast de middelen tegen houtworm uit de bouwmarkt, petroleum en permethrin, zijn er ook huismiddeltjes die kunnen helpen. Daarnaast heb je ook direct het hout beschermt voor in de toekomst. Deze middelen werken echter alleen preventief en zullen de houtworm niet effectief bestrijden. Denk bijvoorbeeld aan hout in een woning, bedrijfspan kerk of ander gebouw.


Houten constructies zoals meubels, vloeren, kozijnen en balken zijn aangetast door de houtworm en je wilt dit probleem nu definitief opgelost hebben! Wat je namelijk absoluut niet wilt is dat de houtworm kans krijgt om nog meer schade aan te richten. Is je hout toch aangetast door houtworm , tref dan eerst de nodige voorbereidingen vooraleer je ze gaat bestrijden. Draag zeker werkhandschoenen en een mondmasker als je de bestrijdingsproducten aanbrengt op het aangetaste hout.


Zorg voor veilige werkkledij. Maak het te behandelen hout zoveel mogelijk stofvrij. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop u houtworm effectief kunt behandelen en bestrijden - al lijkt het in eerste instantie misschien onmogelijk! Hoe houtworm bestrijden , wel of niet zelf doen? U kunt de houtworm bestrijden door uitsluitend het hout zonder verf- of laklaag te behandelen.


U bestrijdt de houtworm door het aangetaste hout te bespuiten of te bestrijken met een chemisch bestrijdingsmiddel (perfacs of perwood). De bestrijding van lioutworni behoeft niet altijd professioneel te gebeuren. Er wordt wel beweerd dat houtworm behandeld kan worden met petroleum , maar dat is niet afdoende en daarom af te raden.


Petroleum doodt mogelijk wel (een deel van de) levende houtwormen , maar de nieuwe eitjes die later uitkomen, worden door petroleum niet gedood.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.