woensdag 13 april 2016

Spint bestrijden met knoflook

Wat je ook zoekt, je vindt het bij Kabelshop. Ruim aanbod Insectenlampen. Weg met onhygiënische Ratten! Effectieve en langdurige bestrijding van spint door de inzet van roofmijten. Bestel biologische bestrijders in onze webshop.


Laat je inspireren door ons grote aanbod Metz. Jij bepaalt hoe je betaalt! Vandaag bestel morgen in huis. Ervaar het gemak van Wehkamp. Via de bamboestokken kruipt de spint naar de halve krop sla.


Doordat de planten niet meer lekker zijn dankzij het knoflookextract, maar er wel een lekkere krop sla boven de planten hangt, zul je zien dat de spint de sla verkiest boven de wietplanten. Na een dag of twee zit de krop sla vol met de beestjes en kun je deze simpelweg verwijderen. Knoflooktenen geplaatst naast de planten. Zolang dit lukt, is dit natuurlijk prima.


Spint bestrijden met azijn, knoflook of een mengeling van spiritus en zeepsop werken perfect. Besproei de bladeren regelmatig. De spintmijten verdwijnen na een tijdje.


Kies het juiste moment om spint te bestrijden. De traditie zegt dat mei de ideale periode is om spint te bestrijden. Meestal worden komkommers rauw opgediend als partysnack, in salades of gewoon als lekker broodbeleg met wat platte kaas of Bulgaarse yoghurt met een toefje knoflook. Dan heb je direct een zelfbereide tzatziki bij de hand en is dat vakantiegevoel absoluut niet meer veraf.


Dat is een hele job maar als je constant spint moet bestrijden met. Nee, ik ben niet tegen knoflook , ik ben tegen middelen die de spint niet. Lookaftreksel: Dit middel helpt bladluis te bestrijden omdat knoflook zwavel bevat dat niet alleen toxisch is voor de bladluis maar daarenboven.


Roofmijten zoals Phytoseiulus, californicus en Soni-mite roofmijten eten allemaal spint. Maar zelfs ook inheemse lieveheersbeestjes (Adalia Bipunctata) worden meer en meer gebruikt voor spint bestrijding. Hoe kun je spint bestrijden ? Als je spint op planten hebt zitten dan kan dat erg vervelend zijn. De insecten laten spinrag achter en kunnen veel schade aanbrengen aan je planten.


Met dit spint bestrijdingsmiddel kun je de roofmijt effectief aanpakken, zonder dat je chemische bestrijdingsmiddelen nodig hebt. Hier is een anti spint recept wat mijn opa al gebruikte op de fruitbomen en tomaten dus is het zeer zeker ook geschikt voor onze plantjes (ik heb helaas ervaring) maar desalniettemin volgt hier het recept. Bladluizen zijn insecten met een steeksnuit die plantensappen uit de plant zuigen.


Hierdoor gaan de planten slecht groeien. Bladluizen komen vaak voor op rozen maar ook andere vaste planten, bomen en zelfs groenten kunnen te maken hebben met een ware bladluizenplaag. Wilt u spint bestrijden op uw planten? Bestrijdt spint met behulp van roofmijten.


Lees meer over spint bestrijding op onze website. Biobestrijding biedt uitsluitend biologische oplossingen (geen chemische bestrijdingsmiddelen) voor een langdurige bestrijding van spint en andere plaaginsecten. Niet in de pot vd plant zelf stoppen , dan rook je straks knofhaze ofzo. Spint houdt niet van knoflook , maar dat is puur preventief.


Spint (tetranychus urticae) is eigenlijk een infectie van mijten op planten. De kleine beestjes laten vaak een spoor van zijdeachtige webben achter. Je moet spint zo snel mogelijk bestrijden omdat een infectie van spint erom bekend staat dat het zich razendsnel verspreidt over (al je) planten. Toch voelt hij zich vooral aangetrokken tot komkommers, bonen, citrusbomen, tomatenplanten en aubergines. Spint komt vooral voor bij warme en droge.


Ook in de tuinbouw zorgt het spinnetje voor steeds meer problemen. Voorkomen is beter dan verhelpen. Om deze reden raden wij aan om preventief te spuiten met bestrijdingsmiddel om spint te voorkomen. Maar ook de plant regelmatig sproeien met water helpt, omdat spint beter gedijt bij een droge lucht. Spint op kamerplanten kun je te lijf gaan met water.


De planten regelmatig afsponzen en sproeien. Verdoof de teek die in de huid zit eerst met ether, ammonia of alcohol. TIP: Als je plant vol zit met spint heeft een natuurlijke vijand uitzetten geen zin meer. Gebruik je stofzuiger, in de laagste stand met een panty om de zuigmond heen. Op deze manier kun je voorzichtig de spint wegzuigen.


Je plant is al beschadigd door de spint , echter is de stofzuiger methode ook niet bevorderlijk voor het blad van je wietplant. Dit bedekt het blad en belemmert de groei en de plant. Een volwassen spint kan ‘s winters overwinteren. Ze gaan met lage temperaturen in een winterslaap.


De vrouwtjes zijn dan oranje - rood in plaats van de gebruikelijke geel - groene kleur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.