maandag 25 april 2016

Mol in tuin verwijderen

Alles voor het verjagen en vangen van mollen en woelmuizen. Ervaar het verschil met NuBuiten! Alle merken mollenbestrijders. Vergelijken doe je op Beslist.


Laat de helft eruit steken, zodat hij wind opvangt.

Door het gieren kan de mol zich niet meer goed bewegen. De mol moet het van zijn gehoor hebben. Iedereen die een tuin heeft met een mooi gazon kent het probleem. Op een dag steekt een hoopje aarde de kop op en dat worden algauw meerdere.


Een mol heeft er een onderkomen gevonden. Een goed teken, want de aanwezigheid van de mol betekent dat de tuin een uitstekend habitat vormt voor deze insecteneter. Mol verwijderen uit de tuin - Radio Mozaiek radiomozaiek.


Molshopen verwijderen en herstellen is nodig wanneer je een perfect gazon wilt.

Wanneer je één molshoop hebt in je gazon. Misschien heb je al gemerkt dat een mol veel schade kan aanbrengen aan je gazon. Een strakke en groene grasmat is door een mol al snel geruïneerd. De schade die een mol aanricht in de tuin kan groot zijn: ze vernielen een gazon, ze wroeten planten los waardoor deze doodgaan en ze graven zelfs onder de bestrating door, met verzakking als gevolg.


Als je niet langzaam of stil beweegt jaag je de mol misschien weg. In veel EU-landen en sommige andere landen is de mol een beschermd dier. En dan wil je natuurlijk korte metten maken met de mol. Voor we het hebben over de drie methoden om mollen te bestrijden, zijn er eerst een paar dingen die je over de mol moet weten.


Mollen hebben geen oren: ze werken via trilsignalen. Wij zetten tips en informatie op een rijtje. Als de mollen zich echt niet laten verjagen, dan zit er niets anders op dan ze zelf handmatig te verwijderen. In tuincentra kun je hiervoor speciale mollenvallen kopen die je helpen om de mol te vangen, zonder deze dood te maken.


Je kunt dus proberen om een mol te verjagen met apparaatjes die trillingen opwekken. Dan kunnen dit er erg snel meer worden. Ze werken redelijk effectief en zijn makkelijk in gebruik.


Het nadeel ervan is dat je ze strategisch op de juiste manier zult moeten inzetten omdat de mollen anders plaatselijk verjaagd worden om vervolgens weer op een andere plek in de tuin op te duiken.

Hier worden dan enkele carbidbrokjes ingelegd. Vervolgens moet er water bij worden toegevoegd en de gang weer afgesloten. Let er wel op dat de gang niet instort! Humusrijke grond trekt namelijk ook insecten en dus ook mollen aan. Zo krijg je mollen in de tuin ! De nachtmerrie voor elke gazonliefhebber is een kolonie mollen.


Ze kunnen venijnig bijten, maar doen dat in principe alleen wanneer ze worden aangevallen. Vroeg of laat vindt een andere mol de tuin en begint het verhaal opnieuw. Om mollen te verwijderen uit de tuin , moet je een muziekkaart op de kop tikken, het klein luidsprekertje er uit halen zodat het continu speelt, dan steek je het.


Mollen in de tuin kunnen grote schade aanrichten door de gangen die ze graven. De vele molshopen zijn een doorn in het oog en kunnen ook verzakkingen in de tuin en bestrating veroorzaken. Ondanks dat ik persoonlijk de mol een aandoenlijk diertje vind zie ik hem het liefst niet in de tuinen die ik aanleg.


Ik zal om deze reden dan ook in eerste instantie proberen de mol te verjagen in plaats van direct mollenklemmen te zetten. Hoe bestrijden we de mol ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.