woensdag 6 april 2016

Ratten voedsel

Meerdere aanbieders en soorten. Vind Ongediertebestrijding online. Alle merken voor de laagste prijs. Het grootste online winkelcentrum. Bestel direct online op Beslist.


Het zijn nachtdieren die in het donker op zoek gaan naar voedsel , om uit handen te blijven van hun natuurlijke vijanden.

Vaak zit er veel te veel zout in voor ze. Zo af en toe een droog kaakje kan echter geen kwaad. Als je je ratten gezond en gevarieerd te eten geeft, is het geven van extra vitaminen overbodig. De bruine rat is een behendig zwemmer (hij kan tot wel uur in het water blijven) en is in staat om centimeter hoog en 1centimeter ver te springen. In de natuur vinden ratten niet altijd wat ze nodig hebben aan voedsel.


Dan eten ze wat ze kunnen krijgen maar waarschijnlijk zijn en blijven ze selectief en hebben ze een voorkeur voor eiwitrijk voedsel. Het is vooral in de winter, als er minder voedsel voor de bruine ratten in de natuur te vinden is, dat zij in de buurt van huizen komen. Bied het aan in een voerbak die geregeld schoongemaakt wordt.


Om de kans op selectief eten te beperken, geeft u de tweede portie pas nadat de eerste portie volledig is opgegeten.

Voedsel (resten) en dierenvoer trekken ratten aan. Een rattenplaag kun je voorkomen door geen afval op te hopen en afsluitbare afvalbakken te nemen. Als je voedsel en dierenvoer in je kelder, garage of schuur opslaat, kies dan voor knaagdierbestendige bakken. Over het algemeen eten ratten instinctief gebalanceerd voedsel als dit verkrijgbaar is.


Dan hebben ze waarschijnlijk voedsel tot hun beschikking. Als je bijvoorbeeld op een boerderij woont of in bepaalde steden is de rattenoverlast extremer dan op andere plekken in Nederland. Op een boerderij is natuurlijk altijd voedsel te vinden en er zijn steden waar slordig met afval wordt omgegaan, een paradijs voor. Geef ratten nooit voedsel wat slecht is voor mensen. In goed voer zitten genoeg eiwitten, voer dus niet bij.


Producten waar lactose in zit is slecht, diarree is het gevolg. Je rat wordt dik van te veel noten, zaden en. U kunt op elk gewenst moment weer uitschrijven. Bruine ratten (Rattus norvegicus Berkenhout) komen onder meer in onze rioolsystemen voor. Hiervoor kunt u de contactgegevens gebruiken uit de algemene voorwaarden.


Na tot weken zijn de vrouwtjes geslachtsrijp. Met voldoende voedsel krijgen bruine ratten iedere tot weken het gehele jaar door jongen. Een paartje bruine ratten kan in een jaar voor tweeduizend nakomelingen zorgen.


Zwarte ratten eten ongeveer gram per dag, bruine ratten ongeveer gram. De bruine rat neemt zijn voedsel vaak mee naar schuilplaatsen om het daar op te eten.

Soms legt hij voedselvoorraden aan. Dit gebeurt voornamelijk door niet dominante ratten en zogende vrouwtjes. Territorium en verblijfplaats. De bruine rat heeft geen territorium dat verdedigd wordt tegen andere bruine ratten.


Spoel geen voedsel door het toilet of door de gootsteen. Het voedsel dat u doorspoelt, is voor ratten een welkome bron van voedsel. Afval - Laat geen afval slingeren en gooi het meteen weg in vuilnisbakken met een deksel. Ratten hebben dagelijks water nodig. Ruim gemorst voedsel altijd direct op en leeg de vuilnisbak regelmatig.


Gebruik een vuilnisbak met een deksel erop die goed afsluit. Voorkom dat muizen en ratten binnen kunnen komen. Maak spleten en kieren dicht met staalwol en scherm luchtroosters af met fijn ijzerdraad.


Hoewel ratten kunnen zwemmen, zullen zij er niet voor kiezen om zich op deze manier over grotere afstanden te verplaatsen. Het kan voorkomen dat via de eindstrengen en huisaansluitingen wel ratten in het riool komen. Het dier vormt regelmatig grote sociale groepen. Sommige van deze groepen kunnen bestaan uit wel zestig ratten.


Vrouwtjes zijn agressiever dan die van de bruine rat, en zullen andere zwarte ratten wegjagen van voedsel. Binnen de groep heerst een lineaire hiërarchie, met één dominant mannetje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.