donderdag 14 april 2016

Tapijtkever zelf bestrijden

De tapijtkever kan (gedeeltelijk)wollen vloerbedekking aantasten. Na de behandeling mag de behandelde ruimte twee uur niet betreden worden en daarna moet u goed ventileren Kleding en andere textiel die is aangetast kan men het beste (laten) reinigen (tenminste minuten bij 60C zal dodelijk zijn) en vervolgens herstellen. Om van tapijtkevers af te komen moet je geduld en doorzettingsvermogen hebben, maar je. Een plaag van tapijtkevers kan behoorlijk hardnekkig zijn. Tapijtkever zelf bestrijden.


Ten eerste omdat de eitjes niet meteen met het blote oog zichtbaar zijn. Ten tweede omdat de larven zich vooral in vloerbekleding onder kasten en bedden bevinden. Ook zij vallen dus niet meteen op. Bovendien zijn dit moeilijk bereikbare plekken om te behandelen.


Eerst even voorstellen, wie is die tapijtkever nu eigenlijk. Als je er nog nooit van gehoord hebt, je bent niet de enige. Hij (of zij) behoort tot de familie van spekkevers, museumkevers ( zelf ook nog nooit van gehoord) en de pelskevers. Voordat u een ongediertebestrijder laat komen kunt u ook alvast zelf wat actie ondernemen. De larven van de tapijtkever houden zich vaak schuil op donkere plekken.


In de dakgoot bijvoorbeeld of in vogelnesten. Het is dus belangrijk om uw huis goed schoon te houden, ook aan de buitenkant. Ze leven van stof, haren en textiel, Vooral tapijt en kleding heeft het door tapijtkevers zwaar te verduren. In huizen, musea en kantoren kunnen ze een ware plaag vormen. Hoe tapijtkevers bestrijden ? Voordat je de professionals inschakelt, zijn er toch een aantal dingen die je zelf kan doen.


Nadat je de tapijtkevers en hun larven hebt herken kan je op zoek naar de bron van het probleem. De kevers worden aangetrokken door textiel, maar ook door etenswaren, verse bloemen, honden- en kattenvoer en verfkwasten. Verder kun je er zelf vrij weinig tegen doen. Het beste kun je een professioneel bestrijdingsbedrijf inhuren, zoals Rentokil.


Die heeft vaak meerdere methoden om bedwantsen te bestrijden en kan je adviseren over de beste methode in jouw situatie. Anders dan de naam doet vermoeden heeft de tapijtkever weinig of niets met vloerbekleding te maken en zijn het alleen de larven die zich voeden met dierlijke resten. Het grijs, bruin, roo zwart gevlekte kevertje heeft wel iets van een bont gekleurd lieveheersbeestje en komt algemeen in onze tuinen voor.


Je bent niet de enige” Mijn eerste gedachte was dat ik helemaal geen vloerbedekking heb, maar de huidige synthetische vloerbedekking doet de larve van de tapijtkever helemaal niets. Heeft u last van de tapijtkever en bent u op zoek naar een deskundige partij die snel en efficiĆ«nt deze tapijtkever bestrijden kan? Schakel ons dan in en wij komen binnen uur bij u langs.


Het nest van de tapijtkever bevindt zich doorgaans op een donkere, vochtige plek, met genoeg voedsel. Je vindt ze daarom vaak in de dakgoten, onder loszittende dakpannen of elders in de tuin. De beste manier om de verspreiding van de tapijtkever te voorkomen, is door je huis schoon te houden en ook je dakgoot aan periodiek onderhoud te onderwerpen. Nesten van de tapijtkever bevinden zich namelijk meestal op donkere, vochtige plaatsen, waar genoeg voedsel aanwezig is.


Info over tapijtkever bestrijden. Resultaten van zoekmachines! OBDN is werkzaam door heel Nederland en gespecialiseerd in de bestrijding van allerlei keversoorten. Australische tapijtkever Anthrenocerus australis Hope Van nature zijn de larven van deze kevers lijkenvreters.


Vaak worden ze gevonden in oude verlaten vogelnesten. Bij uitzondering dienen plantaardige stoffen als voedsel. U kan de proef op de som nemen door aan het textiel, veren of de tapijtharen te trekken.


Wanneer het makkelijk loskomt, weet u dat het materiaal is aangetast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.