vrijdag 8 april 2016

Wanneer mag je bomen snoeien

Vind boom snoeien als je nu zoekt. Koop nu en bespaar geld vandaag. Profiteer van deze aanbieding! Bekijk ons assortiment online. De antwoorden op deze vraag zijn vaak verschillend.


De ene keer wordt er gezegd snoeien in het voorjaar, de andere keer snoeien in het najaar.

Deze verschillende uitleg over snoeitijden zorgt voor veel verwarring. Toch is het allemaal niet zo moeilijk. ABC bomen snoei je niet als ze kaal zijn, zij gaan bloeden bij een wintersnoei wat betekent dat er sap uit de snijwond komt. Denk bij ABC bomen aan Acer, Betula en Carpinus. Ook de notenboom gaat bloeden en mag ’s winters niet gesnoeid worden.


Snoei de ABC bomen vroeg in de winter of tijdens de zomermaanden. Fruitbomen snoei je om een betere. Elke plant is in een bepaald seizoen op zijn mooist.

Je kiest voor de bloem, bes, bla herfstkleur, mooie vorm of mooie bast. Dit bepaalt hoe en wanneer je het best kunt snoeien. Daar lees je meer over bij wanneer snoeien en hoe snoeien.


Dat bomen snoeien een winterwerk is hoor ik nog alle dagen. En niet alleen door de oudere generatie, nee, de meeste mensen zijn er nog steeds van overtuigd dat snoeiwerk het beste in de winter gebeurt. In dit artikel zullen we hier meer duidelijkheid over verschaffen. De beste tijd voor het snoeien van bomen. Dit advies is waarschijnlijk ontstaan uit het feit dat tuiniers in deze tijd van het jaar niet zo veel te doen hebben, en dus aan de slag gaan met het snoeien van bomen.


Heb je één of meerdere bomen in je tuin en wil je deze bomen snoeien ? Pruimenboom snoeien , hoe en wanneer Pruimenbomen kun je het beste snoeien in de periode van medio april tot medio september. Snoei niet te veel takken, het… Tuin en tuinier tips - Snoeien Het doel van het snoeien van planten en bomen is ze mooi en gezond te houden. Lees dan meer over de verzorging bij kleine bomen in pot. Je kunt appelbomen en perenbomen twee keer per jaar snoeien : Aan het eind van de winter in februari snoei je dikke oude takken weg en spaar je de kortloten. In juni snoei je nog een keer.


Als reactie op de winterse snoei , maakt de boom veel. Een gewone Catalpa kun je het best snoeien in oktober of november. Snoei hem niet op het moment dat het vriest, want dan kunnen de takken scheuren.

De belangrijkste snoeisessie van jouw vlinderstruik gebeurt in het voorjaar. Al vroeg begint zij bloemknopjes te ontwikkelen. Snoei deze takken gerust weg, het zal de weelderige bloei op later tijdstip alleen maar ten goede komen. Wat je zeker nooit mag doen, is snoeien wanneer het vriest of wanneer vorst wordt aangekondigd. Wanneer mag je de vlinderstruik snoeien ? Als gesnoeid wordt in het groeiseizoen, moet wel rekening gehouden worden met het broedseizoen van de vogels.


Snoeien tijdens het uitlopen en het vallen van het blad doe je beter niet, om de boom niet onnodig te belasten. Aandachtspunten bij het snoeien. Bomen snoeien is best een kunst en het vergt dan ook de nodige ervaring om het onder de knie te krijgen. Vooral fruitbomen vragen het nodige inzicht, tenminste wanneer je een goede verhouding tussen groeitakken en vruchttakken wil hebben. Er zijn boeken vol geschreven over bomen snoeien en je kan nagenoeg overal.


Je snoeit je lavendel in september, juist voor de eerste vorst, zodat de lavendel de kans krijgt om nog nieuwe topjes te maken zodat hij er heel de winter mooi (zo zit je niet de hele winter naar een kale, gesnoeide plant te kijken, maar naar de grijze bolletjes) en sterk uitziet en zo behoud hij goed zijn vorm. Dat men de broedende vogels of het jaarrond beschermd nest niet met kwade opzet benadeelt is niet van belang. Net zoals ook geldt voor de situatie waarin de boom eigendom is van de buren geldt wel dat je de boom niet blijvend mag beschadigen. Andere loofbomen snoei je in juni. Maar omdat je de vruchten van de walnotenboom wilt oogsten, moet je hiermee wachten tot de noten eraf zijn gevallen.


Ben je benieuwd hoe je een walnotenboom moet snoeien ? Dat lees je in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.