dinsdag 11 oktober 2016

Beplantingsplan kleine tuin

Van tuinhout tot sierbestrating! Beplantingsplan voor de kleine tuin. Hoe heerlijk zou het zijn als je binnenkort in je eigen tuin kan zitten te genieten van je eigen ontworpen border?


Beplantingsplan kleine tuin

Planten, bloemen, vlinders, de geuren en de kleuren. Allemaal zoals je het zelf hebt bedacht. Om je eigen beplantinsplan voor je tuin te maken heb je kennis nodig. Heb je een kleine tuin , dan kun je het beste voor planten met een lange bloeitijd kiezen, zoals ooievaarsbek (Geranium). Planten als pioenen, die maar een paar weken bloeien en relatief veel plaats innemen, passen beter in een grote border.


Een beplantingsplan maken voor de tuin is het leukste deel van een tuin ontwerpen en maakt uw tuin uniek. Let op standplaats, grondsoort, kleur, vorm en hoogte en stel uw eigen border samen. Om een goed beplantingsplan te realiseren is creativiteit en plantenkennis nodig.


Hoe gaat dit in zijn werk, helpt een beplantingsplan en kunnen planten hergebruikt worden? Wat is een beplantingsplan ? Het is vaak een onderdeel van een tuinontwerp. Het grote verschil tussen een tuin inrichten en een huis inrichten is de beplanting. Als je een beetje gevoel hebt voor inrichting, dan zal je het leuk vinden om bijvoorbeeld een terras in te richten met meubilair en enkele accessoires zoals plantenbakken. Een hele tuin inrichten is andere koek!


Een goed aangelegde kleine tuin is zeker niet saai en zal nooit vervelen. Het juiste beplantingsplan kleine tuin zet je een flink eind op weg naar een kleine , gezellige en goed afgesloten tuin die bovendien weinig of geen onderhoud vraagt. Het kan zijn dat u al een prachtige tuin heeft, maar dat alleen de beplanting verouderd is, of niet meer aan uw wensen voldoet. Hier kan een nieuw beplantingsplan een oplossing bieden, zonder dat er een nieuw tuinontwerp hoeft te worden gemaakt. Als je een nieuwe tuin gaat aanleggen is het verstandig om een goed plan te maken voor de beplanting.


Hoe maak je een beplantingsplan ? Bekijk en bestel de mooiste borders voor je. De tuin aanplanten is vaak het hoogtepunt van een nieuwe tuin , maar hoe kom je nu tot de juiste planten? En waar moet je allemaal op letten bij het maken van een beplantingsplan ? Start met tekenen van de plattegrond van je tuin. Alles begint met het maken van een plattegrond van je tuin. Zorg dat de tekening op schaal is.


Tuin 100m€ 19- Tuin 250m€ 22- Tuin 500m€ 32-Korting op een beplantingsplan bij afname planten via Magnolia Tuinontwerp. Deze dienst leveren wij door heel Nederlan lever je wensen, de maten en kenmerken en foto’s van je tuin. Zelf een beplantingsplan maken of uitbesteden? Een kant en klaar beplantingsplan kopen is meestal geen goed idee.


Beplantingsplan kleine tuin

Iedere tuin is uniek, heeft een andere ligging en een ander type grond. Hierdoor vraagt iedere tuin ook om een unieke aanpak. Er blijven dan twee opties over. Zelf tekenen of uitbesteden aan een ontwerper zoals een tuinarchitect of.


Meestal bestaat een volledig beplantingsplan uit een tekening waar de plantplek van de verschillende tuinplanten staat aangegeven en een plantlijst. De plantlijst geeft een overzicht van het aantal gebruikte planten per soort. Veel beter is het om thuis rustig een beplantingsplan te maken, waarin een weloverwogen evenwicht is tussen vaste planten en struiken, wintergroen en bladverliezend en een verspreid liggende bloeiperiode.


Beplantingsplan kleine tuin

Struiken in de tuin voor weinig onderhoud Het toepassen van struiken in de tuin is dus helemaal niet zo vanzelfsprekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.