vrijdag 14 oktober 2016

Moderne japanse tuin

Zoek Nu Sneller, Beter en Slimmer bij Vinden. Het choreografietalent Marco da Silva Ferreira komt uit op eeuwenoude rituele dansen. Laat eenvoudig thuis leveren of haal je product op in een van onze winkels!


Kamers vrij in Moderne Hotel. Liefde en respect voor de natuur vormgeven op kleine schaal.

Door plaatsgebrek gedwongen worden er de mooiste - soms minieme - patiotuinen gemaakt. Waar vloeiende tuinvormen subliem contrasteren met strakke lijnen van de moderne architectuur. Absoluut een must in de huidige, haastige maatschappij! Om een optimaal resultaat te krijgen maakt men best gebruik van verschillende soorten stenen. Een moderne vijver heeft die niet: een strakke vijver met rechte hoeken is het resultaat.


Japanse tinten en strakke lijnen. Ook grind kan een heel nieuw effect geven aan een tuin. Deze tuin zou normaal gesproken geen modern uiterlijk hebben, maar dankzij het grind wordt de tuin toch strak.

Een moderne , strakke tuin met vlonders, betontegels, spiegelvijver en overdekt terras vervangt steeds meer de traditionele tuin met gazon en bloemenborders. Een moderne tuin kenmerkt zich door eenvou ruimte, pure vormen en plantvakken met één soort. Van tuinhout tot sierbestrating!


De afwisselende beplanting zorgt voor een subliem kleurenpalet in zowel bloemen als bladkleur. De waterpartij past daar perfect bij. Het beeld van een strakke volledig betegelde tuin met heel veel beton is wel een beetje achterhaald. Belangrijk in een moderne tuin is dat u er kunt genieten en tot rust komt. De esdoorn is een boom die prima past in een oosterse tuin.


Daarnaast wordt het land van de rijzende zon voornamelijk gekenmerkt door technologieën waar je iedere keer weer van opkijkt. Je ziet ze weinig, moderne tuinen met gebogen lijnen. De vormgeving is helder en krachtig.


De vijver en schutting hebben een moderne uitstraling. Ze komen voor bij privé stukjes gron wijken, stadsparken, Boeddhistische tempels en bij landschapskenmerkende gebouwen zoals oude kastelen. De laatste jaren zien we dit plantje in steeds vaker terug, zeker in moderne strakke tuinen. In ons eerste gesprek inventariseren wij.


Minimalistisch design past perfect in een moderne , strakke stadstuin!

Er is wat niveauverschil in deze moderne stadstuin. Dit wisten we eenvoudig op te lossen door een hardhouten zitvlonder die mooi aansluit op de jaren-dertigwoning. Als je naar het lagere gedeelte van de tuin wilt loop je gewoon via de trap tussen de twee witte. Hieronder staat meer informatie over de historie : De Pagode Een pagode is een gebouw dat in veel boeddhistische tempels in Azië te zien is.


Het heeft de vorm van een toren die uit verschillende, steeds kleiner wordende verdiepingen bestaat. Welke planten passen in moderne tuinen ? Moderne tuinen herken je aan de zuivere lijnen en de grote, groene vlakken met hier en daar een blikvanger. De stijl is sober met veel aandacht voor structuur en architectuur. Ook een kleine tuin kan een strakke tuin zijn. Beperk je tot één plantenborder of geef je terras een strakke look met een.


Van Mierlo Tuinen is specialist in luxe natuurtuinen. Een creatief, prijswinnend ontwerpbureau dat bekend staat om zijn avontuurlijke, groene buitenruimtes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.