dinsdag 25 oktober 2016

Verzorging palmboom buiten

Alles voor jou en je kindje! Vind je baby-uitzet bij Wehkamp. Laat je inspireren door het aanbod. Shop jouw artikelen bij Wehkamp. Ontdek het assortiment van Wehkamp.

Ga rimpels en oneffenheden tegen met de exclusieve gezichtsverzorging van MGC Derma! Bestel al je natuurlijke verzorgingsproducten snel en veilig via onze website! In principe zou de winterharde palm overal kunnen staan mits de grond goed gedraineerd is.


Verzorging van winterharde palmbomen, snoeien, bescherming tegen vocht, schimmels en ziekten bij palmen. Hoe groter de wortelkluit wordt, hoe beter de palm bestand is tegen lage temperaturen. Daarnaast is er meer grond aanwezig wat vocht zal vasthouden.


Hiermee is de kans op uitdroging kleiner. Gebruik een plantenbak welke 2x zo groot is als de wortelkluit.

Staat de palm buiten , dan werd de verdroging vast veroorzaakt door zonnebrand. Palmen uit de handel zijn immers maar zelden gewend aan direct zonlicht. Het blad verbrandt direct in de zon en moet eerst geleidelijk wennen. In ieder geval zal het verdroogde blad niet meer herstellen. Bij de juiste verzorging is het nieuwe blad echter wel weer mooi.


Teeninga Palmen voedingsgrond mengt met de grond eromheen, dan hoeft u nooit meer wat aan de grond te doen (mits de wortels van de palmboom niet gehinderd worden). Links een palmpje dat er uitziet als een grassprietje. Rechts dezelfde palmboom , jaar later. Het is niet de snelst groeiende palmsoort, maar wel een van de meest winterharde palmen. Trachycarpus fortunei is de naam van deze palm.


Bekijk alle verzorging tips van Palmaro en haal het. Kan mn een palmboom trager laten groeien? Ja dat kan wel, maar ideaal is het niet. Probeer de plant zo lang mogelijk buiten te houden en als de temperatuur echt naar beneden gaat dan pas overwinteren. U moet de plant dan vanaf eind maart niet direct in de volle zon zetten als deze weer naar buiten gaat.


Zelfs al bevriezen de bladeren van de palmboom , dan nog hoeft u uw palm niet af te schrijven.

Zolang het groeipunt niet beschadigd is, kan een palm weer uitlopen en nieuwe bladeren maken. De bladeren van palmen kunnen lichtgeel worden, terwijl de bladaanzet langs de stengel wel groen is. Dit verschijnsel is een gevolg van ijzergebrek. Het verzorgen van uw palmboom.


Verzorging palmen De palmboom zorgt bij uitstek voor een tropisch gevoel, of hij nu buiten in de tuin dan wel binnen in huis of kantoor staat. Deze soort kan goed in de Nederlandse tuin overleven. De Olijfgaard heeft een aantal van de meest winterharde palmen in het assortiment. De meeste palmen die wij leveren zijn winterhard tot -15C graden. Chamaedorea elegans en sommige Licuala-soorten.


Een kleinere, lage palmboom staat in de natuur ook onder de grotere planten, en wenst schaduw. Wanneer de Phoenix Canariensis buiten staat zal de palm nog meer water verbruiken. Vooral op warme dagen is dagelijks water geven noodzakelijk. De Phoenix Canariensis is gevoelig voor spint wanneer de palm binnen staat.


Het is daarom raadzaam om deze palm twee keer per week te besproeien. Help, de bladeren van mijn palmboom worden geel. We zien het vaak dat palmen die eerst mooi donker groen zijn, later geel worden.


Dan is het geen probleem, en kunt u deze bladeren afknippen. Dat is normaal, zo is zijn. Palmaro heeft een ruim assortiment met palmen tot 300cm hoog.


Breng gerust een bezoek aan Palmaro en haal het vakantiegevoel naar uw eigen tuin. Zorg ervoor dat er geen langdurig vocht in de bedekking blijft zitten waardoor schimmel kan ontstaan. Daarom denken mensen vaak dat ze weinig water nodig hebben.


Een palmboom maakt zoals veel andere tropische planten een groot wortelstel aan dat recht naar beneden schiet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.