donderdag 20 oktober 2016

Leibeuk fagus sylvatica

Bestel fagus speelgoed online. Ontdek ons unieke assortiment! Altijd het nieuwste speeldgoed. Stoer of juist meisjesachtig? Djeco Spelletjes online bestellen. Haagplanten, zo bij u thuisbezorgd.

Binnen werkdagen geleverd. Het verdorde blad blijft in de winter aan de leibeuk hangen. Alle leibomen beginnen standaard op een hoogte van 180cm tot 220cm. De gewenste hoogte kunt u aangeven bij opmerkingen in de winkelwagen. Een mooie afscherming van uw tuin.


Deze boom is ook leverbaar in de roodbladige variant. Leibeuk – Fagus Sylvatica. De leibeuk is een bladhoudende leiboom. Deze soort wordt ook gebruikt als beukenhaag.

Prachtige leiboom van groene bladhoudende beuk, ofwel een leibeuk Fagus Sylvatica. Houdt in de winter het bruine wordende blad vast en is groen gekleurd in het voorjaar tot en met het najaar. Forse hoogte van maarliefst meter en een stamomtrek van tot cm. Wij bieden deze boom aan in meerdere stamhoogtes. Deze langzame groeier past goed in een kleine tuin, door zijn bladhoudende functie ook geschikt als privacy boom.


Als de bast ouder wordt kan deze door de felle zon beschadigen. In de winter behoudt de beuk bruine verdroogde bladeren dit ter. Het plotseling blootstellen aan de volle zon, bijvoorbeeld door. De groene leibeuk wordt ook wel de gewone leibeuk genoemd. Doordat deze leibeuk zijn bladeren behoud in de winter is deze uitermate geschikt voor een beetje beschutting.


De Fagus Sylvatica leveren wij altijd met kluit voor een goede doorgroei. Dit betekend dat de takken worden gebonden op een rek waardoor hij de bekende leivorm krijgt. Het blad van de groene leibeuk blijft in de winter aan de leiboom zitten! In de winter blijft de leibeuk zijn verdorde blad vasthouden wat eventuele inkijk kan voorkomen.


Bij het planten van deleibeuk is het belangrijk de speciale beukengrond toe te voegen. Nederlandse naaRode beuk. Op bestelling ook met andere stamhoogtes leverbaar.


Een groene leibeuk dien je wel twee keer per jaar te snoeien.

Dit omdat de natuurlijke vorm van de leibeuk recht opgaand is. Snoei je de niet dan zal hij in deze vorm terug groeien. Het bezorgen van een bomen is een vak apart. Om een leibeuk te vervoeren heb je ruimte nodig hij is lang en breed. Het is dan ook een makkelijk groeiende boom met takken die je goed in de gewenste richting kunt buigen.


De beukensoort die wij als leibeuk gebruiken, is de groene beuk ( fagus sylvatica ). Deze beuk loopt in het voorjaar uit en verandert tijdens de zomer van lichtgroen naar donkergroen. De periode om de groene beuk met kluit te planten is tussen oktober en april. Doordat het blad de hele winter behouden blijft geeft een groene beukenhaag uw tuin het gehele jaar een mooie uitstraling en biedt de beukenhaag u veel privacy.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.