donderdag 13 oktober 2016

Hoe groeit gras

Gras al vanaf €per m2. Is het gras groener bij de buren? Nooit meer maaien met Kunstgras. De leukste design hoesjes met de gaafste prints vind je in ons grote assortiment.


GSMpunt zorgt voor een snelle levering en goede service.

U betaalt geen verzendkosten. Bestel Nu bij ReplaceDirect! Het gras op het land groeit normaal van maart tot oktober, voordat het gras gaat groeien moeten eerst nog enkele dingen geregeld worden.


De bemesting moet worden uitgevoerd door stikstof op het land te strooien en er kan ook nog drijfmest worden aangewend door middel van bijv. Dat is maar goed ook, anders zou gras snel uitsterven en zouden wij nooit meer kunnen genieten van prachtige groene landschappen! In de zomer groeit gras harder, omdat er meer zonlicht is en omdat er dan meer voedingsstoffen in de bodem zitten. De kiemtijd van graszaad is verschillend per soort en afhankelijk van het weer.


Lees meer over de voordelen van gras zaaien.

Tijdens het proces van het zaaien van gras , mag u de rol van vogels niet vergeten. Ook zij houden van zaadjes. Heeft een lange levensduur, een blad met een fijne structuur, groeit langzaam en kan kort gemaaid worden. De hoogste kwaliteit graszaad vindt u op onze webshop grasproducten. Een goed begin is het halve werk.


Het is daarom slim om eerst uw bodem te ontzien van onkruid en gras. Het herstellen van het gazon kan ook uitstekend plaatsvinden in het najaar, want de bodemtemperatuur is nog relatief hoog en het is vaak voldoende vochtig. Dit geldt ook voor de aanleg van een nieuw gazon.


Nog een bijkomende voordeel van gras zaaien in het najaar is dat je minder last hebt van onkruid. Om goed te groeien heeft het licht nodig. Lang gras laat minder licht door, waardoor nieuwe grassprieten weinig kans krijgen om te groeien. Door het gras te maaien krijgen ook de fijnere grassprieten de kans om groot en stevig te worden. Zo groeit er meer gras en krijgt u een grasmat met een hogere dichtheid.


Dat is gemiddeld als de temperatuur beneden de graden komt. En nog een tip : als het s`morgens het gras nog nat is. Ik heb een week geleden voor de eerste maal gras gezaaid.

Gewoon een pak van het tuincentrum, niets bijzonders. Van te voren netjes glad gemaakt, een paar zakken bemeste tuinaarde er op, kalk en mest gestrooid. Afijn, gras gezaaid en keurig elke avond gesproeid. Hoe lang duurt dit normaal?


Maar ik zie nog helemaal niets kiemen! In de meeste graszadenmengsels zitten verschillende grassoorten met elk hun specifieke eigenschappen. De vier meest voorkomende groepen zijn de volgende. Veelvuldig maaien op gemiddelde hoogte, indien nodig twee keer per week als het gras hard groeit , is veel effectiever dan onregelmatige maaibeurten of heel kort maaien. Repareer je apparaat, vervang een onderdeel of accessoire en voorkom E-waste.


Als je het gras wat langer laat, is ook de beworteling beter, wat het gazon minder gevoelig maakt voor droog weer. Als het maaien een keer later is gebeurd of zelfs is overgeslagen, maai dan maximaal de helft van de totale lengte van het gras af. Door gras te maaien stimuleert u het gras om zich in de breedte sterker te maken. Dit merkt u ook duidelijk bij uw eigen gazon. Heeft u net gemaai dan zal het de eerste dagen nauwelijks langer worden.


Dat begint nu eindelijk op te komen. Helaas met heel veel onkruid. Dit gras gaat het komende weekend eruit en er komt split in. Heb je een foto van die voortuin? Het is namelijk heel normaal dat er veel onkruid opkomt tegelijk met het gras.


Zeker bij schad uwgazonmengsels omdat deze toch wat langzamer opkomen. In het begin groeit er veel onkruid in het gazon maar je zult zien dat dit uitgeput raakt als je regelmatig maait. Hoe lang het precies duurt voordat het gazon mooi dicht gegroeid is, ligt aan de weersomstandigheden en het moment waarop je gras zaait. In het najaar is de grond warmer dan in het voorjaar en zal het gras ook sneller groeien. Energie opnemen doet het gras alleen overdag.


Maar het proces van het omzetten gaat non-stop door, zelfs in het donker. Het gras stopt dus niet mer groeien nadat de zon is ondergegaan. Het is best ongelofelijk, maar gras groeit eigenlijk het meest in het vroege ochtendgloren. De bovenstaande processen zijn sterk afhankelijk van de temperatuur. Wanneer en hoe kun je gras zaaien?


Zo kun je een mooi gazon zaaien. Siergrassen en bamboes voor in de tuin siergras soorten siergrassen gras bamboe tuin aanplanten bloei. Het gras vormt een soort symbiose met de grazende dieren, door een wederzijdse afhankelijkheid: de dieren zijn afhankelijk van het gras , maar het gras ook van de dieren, want die dieren eten niet alleen al het gras op, maar ook de andere planten, die anders hoger zouden groeien dan het gras en het zonlicht zouden wegnemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.