maandag 24 oktober 2016

Onkruid bestrijden met hete lucht

Zorg voor een gezonde (moes)tuin of terras en verwijder onkruid eenvoudig en snel! Ontdek hoe je onkruid snel en eenvoudig kunt verwijderen uit je (moes)tuin of terras. Vind onkruid bestrijden het nu op Kensaq.


Groot aanbod tuinartikelen online! Bent u geïnteresseerd en wilt u meer weten over het gebruiksgemak, de mogelijkheden en de kosten? Neem dan vrijblijvend contact op met LeCoBa voor meer informatie of een demo presentatie.

Heeft u naar aanleiding van deze website nog vragen of wilt u meer informatie? Door hetzelfde principe zal de hete lucht ook onder prullenbakken, zitbankjes en langs obstakels wervelen en daarmee het aanwezige onkruid doden. Een vochtig of licht nat gewas kan ook op deze methode goed behandeld worden. Bestrijdt de heet water onkruidmachine onkruid beter dan de HOB ( Hete lucht OnkruidBeheersing) machine?


Heet water bewerkstelligt de hoogste hitteoverdracht (prestatiecoëfficiënt van graden). Eén van de beste thermische methoden voor het bestrijden van onkruid is door middel van hete lucht. Het doel van thermisch onkruid beheer is om het onkruid te verhitten tot 80°C en bij deze temperatuur springen de bladcellencellen open en eiwitten zullen stollen. De hete lucht onkruidverdelger van Zacho zijn echte alleskunners.


De machine verdelgt onkruid op verschillende ondergronden als grin trottoirs, asfalt en zandwegen.

Met behulp van borstels wordt het onkruid verwijderd en met de veegmachine wordt het opgeveegd om uw terrein schoon achter gelaten. Dit is noodzakelijk om de voedingsbodem te verwijderen en het groeien van nieuw onkruid zo veel mogelijk te beperken. Een voordeel van deze techniek is dat het resultaat meteen zichtbaar is.


Allgroen heeft nieuw materieel in dienst om hardnekkig onkruid op een milieuvriendelijke manier te bestrijden. De Weedheaters zijn makkelijk in gebruik, gebruiken geen gif en bestrijden met hete lucht al het ongewenst onkruid. Lees hier met welke machines wij gaan uitbreiden: De.


Het beste effect heb je als planten nog in een jong, liefst kiemen groeistadium zitten. Maar ook groter onkruid zal bij meerdere keren in wat lager werktempo behandelen bestreden worden. Hete lucht heeft voordelen boven het bestrijden met vlammen (minder brandrisico) of heet water of stoom (minder energieverbruik).


Voor gemeente Oud-Beijerland eindigde de zoektocht bij de Weedheater. Dit apparaat gaat het onkruid met hete lucht – maar liefst 4graden Celsius – te lijf”, verduidelijkt Arjan van der Velde, wijkopzichter bij team Buitenruimte. Arjan: “Alles wat je met deze hete lucht raakt, sterft af. Kokend water, hete lucht en extra veegbeurten in de strijd tegen Woensdrechts onkruid. HOOGERHEIDE - Het onkruid in de gemeente Woensdrecht wordt dit jaar vaker én anders bestreden.


Een ‘treintje’ met een borstelwagen, een machine die kokend water of hete lucht uitstoot en een veegwagen gaat het ongewenst groen te lijf. De gemeente Hengelo bestrijdt onkruid op stoepen en klinkerstraten met hete lucht. En in het gemeentelijk openbaar groen wordt geschoffeld en (mechanisch) geplukt.


De gemeente gebruikt alleen nog kleine hoeveelheden chemische bestrijdingsmiddelen voor de bestrijding van zeer hardnekkig of gevaarlijk onkruid , zoals haagwinde, zevenblad en reuzenberenklauw. Efficiënt onkruid bestrijden met oog voor het milieu.

Onkruid , veel mensen zijn het liever kwijt dan rijk. Maar hoe gaat u dat voor elkaar krijgen? Chemische bestrijdingsmiddelen zijn verleden tijd. Dat doen wij met hete lucht , met hitte. CULEMBORG- Hete lucht alleen blijkt niet voldoende om het onkruid in Culemborg op alle plekken voldoende tegen te gaan.


Om die reden heeft het college van burgemeester en wethouders besloten tot het gebruik van een verdelgingsmiddel. Kies een zonnige dag uit voor het bestrijden van het onkruid. Het azijnzuur in azijn droogt het onkruid uit, dus door met azijn te sproeien op een dag waarop het onkruid ten minste enkele uren direct zonlicht krijgt droogt de azijn het onkruid nog sterker uit. Sproei ‘s ochtends met azijn zodat het onkruid nog een hoop zon krijgt. Hierdoor wordt het onkruid zo sterk verwarmd dat het kan ontbranden.


De plant wordt hiermee boven de grond bestreden. Hoe meer warmte wordt toegevoerd hoe groter het percentage planten op een oppervlak dat wordt gedood. Met een onkruidbrander kan je dit probleem definitief oplossen. Hier vind je meer info over onkruid verbranden en de verschillende soorten onkruidbranders.


Waarom kiezen voor een onkruidbrander? Vaak wordt er geadviseerd om beschermende kleding te dragen, niet in te ademen en contact met huid en ogen te voorkomen. Azijn heeft echter grote nadelen.


Daarnaast is het belangrijk voorzichtig te zijn rondom kinderen en huisdieren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.