donderdag 20 oktober 2016

Spinnenplaag in huis

Informatie over vochtbestrijding. Elk vochtprobleem lossen wij op. Huizen met korting tot. Gratis en vrijblijvende offerte. Je kunt spinnen in huis gewoon laten zitten.

Het zijn ontzettend nuttige beesten. Ze rekenen af met allerlei insecten zoals muggen, vliegen, motten en oorwurmen. Daarbij is het onbegonnen werk om alle spinnen uit je huis te verjagen.


En een tuinspin blijft het liefst in de tuin. Een huisspin die je vangt en ‘vrijlaat’ in de tuin zal proberen zo snel mogelijk terug in het huis te komen. Voordat je een spinnenplaag gaat bestrijden, is het verstandig om er zoveel mogelijk aan te doen om het te voorkomen.

Verwijder bijvoorbeeld spinnenwebben. Er zijn een aantal handige tips die jou helpen bij het weren van spinnen uit je huis en tuin. Zorg er ten eerste voor dat je consequent spinnenwebben in huis weghaalt. Op die manier ontmoedig je spinnen om nog in je huis te blijven. Als je toch last van spinnen krijgt, zorg dan snel voor een effectieve bestrijding.


Je kan spinnen proberen te vangen en vervolgens weggooien. Het spinnenseizoen begint in april en duurt totdat het weer gaat vriezen. Heb je een spinnenplaag in huis ? De meeste spinnen in huis vindt u echter in juni en september. Vooral in het najaar kunt u last hebben van een spinnenplaag.


Ze komen in ieder huis voor en veroorzaken meestal geen overlast. Omdat spinnen insecten eten zijn ze juist nuttig. Soms zijn er zoveel insecten (spinnenvoedsel) dat er een spinnenplaag ontstaat waarbij uitwerpselen en spinrag een vieze plakkerige bende veroorzaken. Zo eet de grote trilspin graag zilvervisjes.


Wel als je overal spinnen en spinnenwebben ziet hangen. Met een paar spinnen in huis kun je (nog) niet echt spreken van een spinnenplaag.

Voor mensen met arachnofobie (een extreme angst voor spinnen) is dat erg vervelend: ze voelen zich dan erg onveilig in hun eigen huis. Ze houden zich graag op in warme, donkere, nauwe ruimten, zoals kieren in muren, hoeken, ventilatieopeningen en onder dakranden. Bovendien kunnen spinnen onverwachts opduiken en snel door een kamer kruipen. Andere soorten blijven liever buiten en weven hun web in de schuur, in de tuin of bij de buitenverlichting. Het is dan ook helemaal geen ramp om spinnen in het huis te hebben.


Veel mensen zijn bang voor spinnen, maar eigenlijk doen ze ons geen vlieg kwaad. Je zou er dan ook voor kunnen kiezen om spinnen niet te bestrijden, en alleen te verplaatsen. Wij hebben een huis gekocht waar we elk voorjaar en elk najaar dagelijks circa vliegen hebben en we worden daar nu toch wel echt moe van. Het betreft een houten huis van bijna 1jaar oud en we wonen in Noord-Zweden. Geschikt’ betekent vooral: warme, donkere, vochtige, liefst beschutte plekjes waar ook veel insecten voorbijkomen.


Ze zijn bij de ramen te vinden, vooral bij zonnig weer. Ze zoeken dan meteen geschikte plekjes om een web te kunnen spinnen. Ik heb veel grote ramen ,die er nu erg vies uitzien met al die webben,die ook nog eens vol zitten met insecten.


Gister, een klein spinnetje (ongeveer 1-2mm groot) in mijn haar. Even later eentje op mijn vest. Spinnenplaag , hoe te voorkomen? Mijn huis is hartstikke schoon, mijn tuin ook en toch heb ik in dit huis zo vaak spinnen dat ik hier eigenlijk niet meer wil wonen. Ik op mijn slaapkamer kijken, niets te zien.


In mijn vorige huis had ik nagenoeg nooit spinnen, maar hier, waar ik al jaren woon, in de herfst bijna dagelijks zo’n dikke huisspin op de muur. Neem contact met ons op voor een abonnement of een losse eenmalige behandeling. Hebben pest reject geïnstalleerd in elke ruimte en sinds weken is er geen spin meer te zien. Zeker aan te bevelen dus aan iedereen. Het schilderwerk blijft ook langer mooi door de beschermende laag en het spinvrij blijven van vervuiling van spinnen en andere insecten uitwerpselen.


De beste manier om de spinnen te bestrijden is een abonnement. De huizen worden afgebouwd en hierdoor krijgt de spin alle gelegenheid om zich enkele jaren, totaal ongehinderd door menselijke vijanden, voort te planten. Wanneer er zoveel spinnen in de tuin zijn dat u niet eens fatsoenlijk door de tuin kunt lopen zonder dat u met uw gezicht in een spinnen web zit dan kunt u spreken van een spinnenplaag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.