donderdag 27 oktober 2016

Haag soorten

Goedkoopste landelijke bezorging. Boek uw Hotel in Hagen online. Reserveer online, laagste prijzen.


Hoge, wintergroene hagen zorgen voor privacy, lage haagjes geven de lijnen aan en brede, losse hagen passen in grote, informele tuinen. Er zijn zoveel verschillende haagplanten, voor elk doel is wel een geschikte soort te vinden. De mooiste hagen kun je bekijken in de video.

Of je nu een moderne tuin, een natuurlijke tuin, een kindvriendelijke tuin of wat voor tuin dan ook wilt, wij hebben de juiste planten voor jouw haag. Maar welke planten zijn dit dan eigenlijk? Voor sommige haagplanten zijn er tientallen soorten verkrijgbaar. Ook van de beukenhaag bestaan er een aantal soorten. De welbekende groene beuk, met de mooie Latijnse naam fagus sylvatica, spreekt al sinds jaar en dag tot de verbeelding.


Wij leveren ruim verschillende soorten haagplanten direct uit voorraad. Van diverse soorten laurier hagen , taxus hagen , coniferen hagen , wintergroene hagen , bladverliezende hagen en kant-en-klaar hagen. Met een bladhoudende haag rond je tuin voel je je ook in de winter beschut en afgeschermd voor blikken van buitenaf.


Haag laten planten door een professionele tuinaannemer?

Vraag hier vrijblijvend offertes aan. Er zijn zeer veel soorten haagplanten maar niet alle hagen zijn even geschikt voor gebruik als afsluiting. In onderstaand overzicht vind je een aantal van de meest verkochte soorten haagplanten en de voordelen ervan. In dit artikel ontdek je populaire soorten hagen voor in de tuin en hun eigenschappen. Snel naar: bladverliezende hagen – groenblijvende hagen – snelgroeiende hagen – prijs.


In onze webwinkel kunt u wintergroene haagplanten online bestellen. Afhankelijk van de soort kan dit het hele jaar door of juist in de periode dat de haag geplant dient te worden, daarover leest u natuurlijk meer bij de producten zelf. De wintergroene haagplanten in onze webwinkel zijn van de hoogste kwaliteit, daar doen we erg ons best voor.


Hagen planten Voor de meeste soorten haagheesters kunt u bij jonge aanplant uitgaan van planten per strekkende meter. Hoe kleiner de soort , des te meer planten. September is een goede periode om (met kluit geleverde) hagen te planten. Ook een jaarlijkse bemesting is geen overbodige luxe. Hoewel een laurierhaag geen bijzonder onderhoud vergt, is het toch aan te raden om je een beetje te verdiepen in het zo sterk mogelijk houden van je haagplanten.


Dat geldt overigens niet alleen voor een laurierhaag, maar voor alle soorten hagen. De ‘Blue Hollies’, Amerikaanse hulstcultivars van de soort Ilex meserveae geven grote rode bessen en hebben prachtig glanzend blauwgroen blad. De meeste hulsttypen groeien langzaam. Ilex crenata daarentegen lijkt sterk op Buxus maar groeit heel wat sneller en mits enig geduld kan men zo toch een mooie haag van ca 2m hoogte bekomen. Groenblijvende hagen De keuze in haagplanten is enorm groot en neemt ieder jaar toe.


Bij wintergroene hagen komt u al snel uit bij coniferen.

De voor hagen geschikte soorten en cultivars groeien over het algemeen snel en vormen dus vlot een dichte erfscheiding. Bovendien zijn ze meestal niet erg duur. Adressen kinderopvang in Den Haag.


Bijna alle kinderopvangorganisaties hebben een eigen website met informatie over de tarieven, de groepen en de opvangmogelijkheden. Deze haag wordt echter wel breed dus is niet geschikt voor de kleinere tuin. Bij het aanplanten van uw haagplanten moet u altijd aanplantgrond bij planten. Sommige soorten behouden ze nadat ze verkleurd zijn wel om pas in het voorjaar door nieuwe, verse bladeren verdrongen te worden.


Snoei de haag na het aanplanten naar uw gewenste hoogte. Dit geldt bijvoorbeeld voor de beukenhaag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.