Duurzame tuinproducten, zoals moestuinbakken, tuingereedschap, kweekspullen enz. Bloembollen en zaden op beslist. De bloemetjes hebben een gele hals, van binnen en van buiten, het halsje heeft opengeslagen “flapjes” in het groen met purper.
De stamper is groengeel (in het midden) en de stuifmeeldragers purper en lichtblauw aan oranje steeltjes. De gouden fuchsia is een zeer zeldzame en indrukwekkende plant uit de koele bergwouden in het zuiden van Mexico.
Hierin zit het zaad dat u weer kunt gebruiken om zelf te zaaien. Het kost de plant veel energie om zaad aan te maken, verwijderen is beter. Om te kijken of het zaad door de bijen is bevrucht maak ik met de vingers de zaadbal fijn in een glas water het zaad dat dan naar de bodem zakt is meestal goed , het kan dan een zaadje zijn maar ook tien tallen dit wordt dan gedroogd en na een tijdje gezaaid het kan dan na dagen maar ook in het voorjaar. Je moet er wel rekening mee houden dat je niet weet wat voor plant en wat voor bloem je.
Grote zaden kunnen minder lang bewaard worden dan heel kleine zaden. Na het oogsten van de bes moet het zaad uit de bes gehaald worden. Ikzelf gebruik hiervoor altijd een stukje filtreerpapier (koffiefilterzakjes voldoen prima).
Hierop wordt de bes fijn gedrukt en met een pincet worden de ontwikkelde zaden eruit gehaald.
Ik weet wel dat stekken bij fuchsia 's goed gaat maar het is voor mij. Fuchsia Zaad fuchsia pagina. Bestel je zaden bij Bolster. Ook niet vergeten met regelmatig plantenvoedsel te geven, dan zal de plant je veel bloemen geven.
Zeer opvallende struik met spectaculaire opknoping clusters van crimson buisvormige bloemen. Die is niet voor niets uitgeroepen tot Balkonplant van het Jaar. Als de bessen rijp zijn kun je ze het beste doorsnijden en in een glas lauw-warm water doen. Dan wat roeren en het vruchtvlees er zo afspoelen.
De rest op een zeef leggen en nogmaals spoelen met lauw water tot alleen de zaden overblijven. Deze op een stuk vloeipapier laten uitlekken en in een zakje van papier zonder plasic bewaren. Ik heb begrepen dat daar zaad uit gewonnen kan worden?
Hoe lang moet de knop nog rijpen? Hoe kan het zaad opgevangen worden? Springt het bijvoorbeeld weg? Welkom bij fuchsiakwekerij Kwekerij Van der Velde.
Zo kun je onderling stekjes uitwisselen, want fuchsia ’s zijn er in ongelooflijk veel bloemvormen en kleurcombinaties! Sommige planten zijn zo gewoon, dat we nauwelijks meer zien hoe mooi ze zijn.
Neem nu de fuchsia , de onvolprezen bellenplant. Wil jij onze zaden verkopen? Tuinwinkel of ambachtelijk Tuincentrum? Verkoopboerderij of Museumwinkel?
Bij echte liefhebbers vinden onze zaden gretig aftrek, daar mag jij ook een graantje van meepikken! Het begint met de aanschaf van onze duurzame display, waar je soorten in kwijt kan. Snel en eenvoudig tuinzaden bestellen?
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.