dinsdag 9 augustus 2016

Hondenvlooien

Vóór 21:uur, Morgen in Huis! Op voorraad en snel geleverd! Bestel al jouw hondenbenodigdheden bij Discount4Pets - Dé online dierenspecialist.


Vlooien bij de hond is een veel voorkomend probleem. Artikel over vlooien, vlooienbestrijding en vlooienpreventie. Ja ook deze hondenvlooien of kattenvlooien kunnen zeker op mensen springen.

Uw hond snuffelt nu eenmaal graag rond en daardoor is de kans op vlooien groter. Hondenvlooien bestrijden is een lastige klus. Maar is het verstandig om zelf te gaan. De verschillen tussen kattenvlooien en hondenvlooien zijn niet met het blote oog te onderscheiden, maar ze zijn er wel.


De kattenvlo is namelijk een stukje kleiner dan de hondenvlo en de kattenvlo heeft bovendien minder weerhaakjes. Een kattenvlo is dus amper te onderscheiden van een hondenvlo. Als dierenartsen adviseren wij voor de bestrijding van vlooien een vlooienmiddel met daarin de werkzame stof selamectine.


Kattenvlooien (Ctenocephalides Felis) en hondenvlooien (Ctenocephalides Canis) zijn twee verschillende soorten vlooien, maar ze behoren beiden tot dezelfde vlooienfamilie.

Beiden soorten hebben een afgeplat lichaam, een kleine ronde kop en zijn donkerbruin of zwart van kleur. Het ruikt wel een beetje, maar nat paarde stro helpt absoluut tegen vlooien. Omgaan met hondenvlooienWeinig dingen kunnen zo frustrerend zijn voor hondenbezitters als hondenvlooien. Ze kunnen pijnlijke beten geven en in sommige gevallen ziektes overdragen.


Een uitbraak is vervelen maar niet onoverkomelijk en met een klein beetje werk kunnen ze behandeld en voorkomen worden. Het kan altijd gebeuren: de hond heeft een teek of last van vlooien. Dit is vervelend voor de hond en je wilt er natuurlijk snel wat aan doen. Komen vlooien ook op mensen? Vaak hoor je dat vlooien voorkomen bij huisdieren, maar helaas komen vlooien op mensen ook voor.


Op deze pagina vindt u meer informatie. Hoe kun je ze herkennen en hoe kom je er het beste vanaf? Zandvlooien in huis komen ook bijna nooit voor. Honden hebben meestal kattenvlooien bij zich.


Circa van de vlooien bij hond en kat zijn kattenvlooien. Ben je zelf gebeten door een vlo in huis? Nog een laatste tip: gebruik nooit meer van het middel dan voorgeschreven en dien het altijd toe op de diersoort waarvoor het gemaakt is.


Heb je last van vlooien in huis?

Vlooienmiddelen koop je eenvoudig online bij bol. Dit kunnen verschillende soorten vlooien zijn. Er zijn kattenvlooien, hondenvlooien , vogelvlooien en zelfs mensenvlooien.


Lees hier alles wat je moet weten over de verschillende soorten vlooien. Als je een van de soorten vlooien in huis hebt, voer dan snel een vlooienbestrijding uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.