dinsdag 16 augustus 2016

Camelia bloem

U krijgt direct een bevestiging. Makkelijk, snel en veilig boeken! Uw boeking direct bevestigd! Snel en veilig online boeken. Lees echte reviews en boek nu!

Snel, eenvoudig, gemakkelijk. Reserveer online, laagste prijzen. Na een drastische snoei zal de camelia in het eerste jaar weinig of geen bloemen produceren.


Dit zijn ook de enige bloemen die zij als geschenk waardeert. De plant is redelijk winterhar maar kan tijdens strenge vorst wel wat bescherming gebruiken. Na een zachte winter openen ze hun prachtige bloemen al in februari.


Knoppen vallen af, er ontstaat zwarte aanslag op het bla of ze overleven de winter niet.

De bloemen hebben een doorsnede van zes tot tien centimeter en zijn enkel, semi-dubbel of dubbel met de kleuren wit, roze, zalm of rood. Wanneer je de camelia als kuipplant houdt kun je de plant tijdens vorst het beste op een lichte en koele plaats zoals een schuurtje zetten. Dan vallen de bruine, verwelkte bloemen af en ontsieren ze niet langer de plant.


Zorg dat je camelia nooit uitdroogt. Camelia als kuipplant verzorgen. Geef geen mest en zo weinig mogelijk water tussen mei en september, dat verstoort de knopvorming. Een camelia snoeien is niet nodig.


De camelia vindt het fijn als je haar blad besproeit. Tropische verrassing in een winterhard jasje. Dit neefje van de theeplant en de Japanse Roos geniet van de halfschaduw en beloont jouw goede zorgen met schitterende, roosachtige bloemen.


Veel andere soorten worden gekweekt als sierplant. Ze worden vooral in Japan zeer gewaardeerd vanwege hun vroege bloei. Bij vroege bloei kunnen de bloemen wel last hebben van vorstperiodes.


We geven je hieronder een overzicht van wat je moet weten over camelia. Dit jaar zitten er enkel bruine knoppen op en ook de bladeren vertonen bruine vlekken.

Een groenblijvende struik met glanzend leerachtig blad. De bloem is groot en opvallend en verschijnt als één van de eerste na de late winter. Wij hebben voor u de mooiste geselecteerd.


Na verschillende jaren het struikje te hebben verplaatst lijk ik nu een goede plek te hebben gevonden, en heb voor het eerst bloemen die ook opengaan! Vorig jaar had ik ook bloemknoppen maar uiteindelijk vielen ze gewoon af. Nu zou ik graag eens willen proberen de plant te stekken, is dat moeilijk bij camelia ? Op welke manier lukt het het beste? Betekenis van bloemen Wilt u iemand bedanken, een hart onder de riem steken, ’zomaar’ een bloemetje geven of een romantische sfeer kweken?


Dan is het leuk als u een bloem kiest met een betekenis. Dat geeft een extra accent. Al tijden hebben bloemen een betekenis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.