woensdag 31 augustus 2016

Hoe pof ik een aardappel

De leukste design hoesjes met de gaafste prints vind je in ons grote assortiment. GSMpunt zorgt voor een snelle levering en goede service. U betaalt geen verzendkosten.


Bestel Nu bij ReplaceDirect! Hoe maak je de perfecte gepofte aardappel ?

Gepofte aardappels zijn heerlijk: een flinke, stomende aardappel met een lekker sausje erbij, wie wil dat nou niet? Maar hoe pof je nou perfect aardappels ? Tip: als je meerdere aardappels tegelijk wilt poffen, is het fijn als ze allemaal van gelijke grootte zijn. Giet een flinke scheut olijfolie in de ovenschaal en leg de aardappel (s) hierin. Eventueel kun je voor de smaak wat rozemarijn en zeezout toevoegen. Pof de aardappel (s) vervolgens op vol vermogen gedurende vijf minuten.


Na die vijf minuten draai je de aardappel (s) om en herhaal je dit proces een keer. Allerhande laat je in dit instructiefilmpje zien hoe je gemakkelijk een gepofte aardappel in de oven maakt.

Ook leer je hoe je kunt testen of de gepofte aardappel gaar is. Verpakken in aluminiumfolie Voordat je de aardappelen gaat poffen, boen je ze schoon en droog ze met een theedoek. Hoe lang je de aardappels poft, ligt ook aan hoe groot de aardappels zijn.


Check de garing ondertussen met een prikker, komt-ie er schoon uit? Daarna kruislings insnijden en vullen maar. In de magnetron Bereiding: Boen je aardappel schoon met een borstel of schone spons. Hoe rooster je zoete aardappel in de oven?


Zoals je al weet zijn wij behoorlijk fan van de Airfryer. De meeste mensen die een Airfryer hebben gekocht gebruiken hem bijna elke dag. Boen de aardappelen schoon en droog je goed af.


Scheur of knip rechthoekige lange stukje aluminium folie en smeer die (doffe binnenkant) in met wat boter. Strooi daarop wat zout, peper en nootmuskaat en wat basilicum. Geen zin om aardappels te schillen, of wil je gewoon even een lekkere snack tussendoor?


Kies dan voor aardappels poffen. Aardappels poffen is makkelijk, lekker en snel. Bovendien is het een leuke manier om van gewone aardappels toch iets bijzonders te maken.

Leg de aardappelen op een bord en verwarm ze onafgedekt ca. Een opgerold plakje spek erin zorgt voor extra smaak. Hoe pof je (zoete) aardappels in de oven?


Overal waar je kijkt zie ze op het menu staan: zoete aardappels zijn hot. Repareer je apparaat, vervang een onderdeel of accessoire en voorkom E-waste. Gebruik een vork om gaatjes te prikken in de zoete aardappelen en wikkel ze niet te strak in. De folie moet wel goed afgesloten zijn zodat er geen lucht uit kan komen.


De pakketjes in de oven leggen en tussen de – minuten de zoete aardappel poffen. Check na een halfuur of de gepofte zoete aardappel goed met behulp van een mes. Pof de de aardappel (s) voor tot minuten (rauw) of minuten (voorgekookt) met de deksel op de barbecue. De proftruc om te zien of een aardappel , van welke grootte dan ook, gaar is: prik een mes tot in het midden van de aardappel. Komt hij mee naar boven, dan is hij niet gaar.


Als je de aardappels eerst doorboort met een appelboor garen de aardappels veel sneller. Een gare aardappel blijft liggen. Let op: wanneer je kleinere zoete aardappels gebruikt, kan tot minuten al genoeg zijn. Voor een grote aardappel is een uur wel nodig. Hoe weet je nou of je aardappel door en door gaar is?


Dat zie je aan twee dingen: 1. Er komt een soort stroop uit de aardappel. Dit is heel lekker zoet en kun je gewoon opeten. Als een diabetespatiƫnt op een bepaald moment koolhydraten nodig heeft, is de zoete aardappel een prima oplossing, want de suikers in de zoete aardappel zorgen niet voor een insulinepiek, wat bij gewone aardappelen wel het geval is.


Recepten met zoete aardappelen. Er zijn heel veel recepten beschikbaar met zoete aardappelen. Neem nu een stuk aluminiumfolie en verpak hier de aardappels per stuk in.


Gemiddeld kost het poffen van een aardappel ongeveer tot minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.