donderdag 25 augustus 2016

Vlooien bestrijden hond

Grootste aanbod Vlooientabletten. Alle merken Vlooienpipetten. Altijd de beste deal voor jou. Wat je ook zoekt, je vindt het bij Kabelshop. Vandaag bestel morgen in huis!

Bestel al jouw hondenbenodigdheden bij Discount4Pets - Dé online dierenspecialist. De meeste mensen denken nog steeds dat vlooien overspringen van het ene naar het andere dier. Onderzoek heeft uitgewezen dat dit niet of nauwelijks gebeurt.


Meestal lopen honden vlooien op uit de omgeving. Niet alleen de vlooienbeet is een zorg voor je hond. Via besmette vlooien kan de hond lintwormen oplopen, wat zijn gezondheid ernstig in gevaar kan brengen.


Maar hoe komt het nu, dat je hond de vlo tegenkomt en mee naar huis neemt?

Dat ‘vieze’ honden vlooien aantrekken, is een hardnekkige fabel. Geef uw hond elke ochtend een beker karnemelk te drinken, hij vindt het heerlijk, maar zijn huid is niet meer aantrekkelijk voor de vlooien. Echt het helpt, ik doe het nu een half jaar en de vlooienallergie van mijn hond is over, geen vlo meer te bekennen. In dit blog leggen wij je dan ook uit wat je kunt doen wanneer je vermoedt dat je hond vlooien heeft.


Hoe loopt mijn hond vlooien op? Hoe weet ik of mijn hond vlooien heeft? In dit artikel lees je meer over vlooien , wanneer ze het meeste voorkomen in het jaar, hoe je je hond kan beschermen tegen vlooien en natuurlijk wat je kan doen om je hond weer vlo -vrij te maken.


Uiteraard bespreken we hoe je vlooien bij de hond kan bestrijden met natuurlijke middelen. In de pop kan hij zo’n anderhalf jaar overleven. Hierdoor ontstaan de horror scenario’s waarbij mensen die terug komen van vakantie opeens letterlijk besprongen worden door vlooien. Om van vlooien af te komen, moet je dus niet alleen de vlooien op je hond doden, maar ook alle eitjes, larven en poppen in de omgeving. De andere stadia zoals vlooienlarfjes, vlooien eitjes (zie levenscyclus) bevinden zich in de directe omgeving van uw hond.


Indien u alleen de volwassen vlooien op uw hond behandelt, pakt u dan ook slecht een klein gedeelte van de totale populatie. U kunt vlooien het best bestrijden door te voorkomen dat ze zich gaan vermenigvuldigen. Vlooien komen bij honden nooit op het hoofd voor, terwijl luizen dit een prima verblijfplaats vinden.


Een vlo plant zich voort door eitjes in de vacht van de hond te leggen, welke later veranderen in larven.

De symptomen van vlooien bij honden. Er zijn verschillende symptomen welke je laten weten dat je hond vlooien heeft. Waarom vlooien bestrijden ? Er zijn meerdere redenen waarom het verstandig is om vlooien bij uw huisdier te bestrijden : Jeuk Vlooien veroorzaken behoorlijk veel overlast bij de hond en kat. Hun beten zijn pijnlijk en je ziet een hond of kat dan ook vaak opspringen als hij of zij gebeten wordt. Vlooien bij je hond bestrijden – Azijn helpt vlooienplagen voorkomen!


Wil je liever niet met poeders en sprays aan de slag maar ben je op zoek naar een duurzame manier om vlooien te bestrijden bij je hond ? Vlooien bestrijden met azijn. Shop direct online op beslist. Azijn is de bekendste remedie om dit probleem aan te pakken. Je kan het gebruiken wanneer je de hond wast. Elke soort azijn is goed voor dit doel (appelazijn, wijnazijn enzovoort).


Was eerst de hond met een shampoo om hem schoon te maken. Zet de hond dan in het bad en giet een kop azijn over de dampende vacht. Bij de behandeling van vlooien bij honden zijn verschillende maatregelen noodzakelijk. Eerst moeten de volwassen vlooien op de hond worden bestreden.


Dit kan gedaan worden met geschikte medicijnen zoals spot-on preparaten, tabletten of sprays die verkrijgbaar zijn bij de dierenarts. Bovendien moeten de jonge stadia worden gedood. Heb jij een hond , kat of ander huisdier? Dan kan het zijn dat je op den duur te maken krijgt met vlooien.


Wanneer je geen dier rond hebt lopen in jouw woning, wil dit echter nog niet zeggen dat dit ongedierte niet op kan duiken. Om een vlooienplaag te bestrijden is het belangrijk om niet alleen de vlooien te doden maar ook te zorgen dat de eitjes niet meer kunnen uitkomen. Bij een vlooienallergie is je hond of kat extra gevoelig voor het speeksel van de vlo.


Je hond krijgt dan extra jeuk en uitslag van een vlo. Teken en vlooien bestrijden bij je hond Iedere hond kan last krijgen van hondenvlooien of teken. Dit heeft niks te maken met de hygiëne van jouw dier, maar je kunt het gelukkig wel voorkomen met behulp van deze vlooien - en tekenband. De ban op basis van dimethicone, is veilig en onschadelijke voor jouw viervoeter. De vlooien treken zich hier blijkbaar steeds minder van aan, ze worden er waarschijnlijk resistent tegen.


Hieronder noem ik even een aantal andere manieren om vlooien te grazen te nemen. Bijna al deze manieren zijn ook nog eens heel milieu- en hondvriendelijk. Was de hond eens niet met een hondenshampoo, maar.


Volwassen vlooien zullen dichter bij een directe voedingsbron blijven en zijn meestal te vinden in de dierenman het tapijt of direct op de gastheer of gastvrouw. De voorkeur van de vlo gaat zoals eerder aangegeven uit naar huisdieren, maar bij gebrek aan beter zullen ze overspringen naar mensen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.