woensdag 31 augustus 2016

Kat vriendelijke tuin

Het complete assortiment voor een betrouwbare afrastering. Bespaar tot wel via kiesproduct. Van tuinhout tot sierbestrating! En in de straat zijn nog minstens tien andere poezen.


Kat vriendelijke tuin

Ik vind katten prachtige en leuke beesten, maar ik heb ook een (groente) tuin waar ik ze liever niet in heb. Maar wat is de beste manier om katten op een katvriendelijke manier uit de tuin te houden? Ik testte er een paar uit.


Hier mijn bevindingen, ervaringen en tips. Een kat is een dier dat zijn eigen gang gaat een beetje roofdier eigenlijk nog ,die hou je niet vast,dan zul je de tuin hermetisch af moeten sluiten,maar dat lijkt me ook geen oplossing,en gaat ten koste van de mooie tuin. Binnen alle rassen en combinaties zijn er de vriendelijkste en meest aanhankelijke individuen te vinden.


Alle katten zijn verschillen en hoewel rassen hun specifieke eigenschappen hebben, zijn er een aantal rassen die doorgaans vriendelijker zijn. Hier vindt u onze top vriendelijkste kattenrassen. Hier staat onderaan een lijst met planten waarmee je een (kruiden) tuin aan kunt leggen voor de kat. Zelf zat ik voor mijn tuin (ben ook bezig) te denken om met fruitkisten verhogingen te maken. Verder wil ik in een hoek een kat vriendelijke plantenbak maken met daarin een klein vijvertje (watervalletje).


Wij heten u van harte welkom op de beste, milieu vriendelijkste manier om uw katten in uw tuin te houden door middel van een katvriendelijke omheining en kattenschuttingsplek! Voor de katten in uw tuin hebben wij van CatPalace de dierenvriendelijkste kattenafrastering gemaakt. Heeft u één of meerdere katten in huis? Wij geven je zes tips zodat je pluizige viervoeter zich helemaal thuisvoelt in de tuin.


Kat vriendelijke tuin

Als je een grote tuin hebt, en stiekem katten ook wel leuk vindt, kan je er ook voor kiezen om een stuk(je) van je tuin juist extreem kat - vriendelijk te maken. Planten als kattenkruid (Nepeta) of kattengras zijn onweerstaanbaar. Katten weglokken uit je tuin. Met wat geluk beperkten de katten zich tot dat stukje tuin.


Hoe verjaag je katten uit je tuin ? Prijsvoordeel door directe inkoop van gerenommeerde Europese fabrikanten. Je kunt qua afscherming ook kiezen voor een speciale kattenstrip op je schutting. Deze strip zorgt ervoor dat katten niet op de schutting kunnen lopen. Een beschermnet over je (kleine) tuin of een goede afrastering zorgen ervoor dat jij in je tuin een veilige omgeving kunt maken voor je kat.


Je kunt katten gemakkelijk uit de tuin weren door op verschillende plekken borden neer te zetten met azijn of schillen van citrusvruchten. De kat zal dan gegarandeerd weg blijven van deze plaatsen. Ook vinden katten cayennepeper niet echt heel prettig. Hiervan kunnen jij en je tuin veel hinder ondervinden. Gelukkig bestaat er een heel handig trucje voor om rondzwervende buurtkatten uit je tuin te weren.


Natuurlijk is deze oplossing geheel diervriendelijk! Het verjagen van katten met allerlei chemische middeltjes is schadelijk voor de katten en bovendien totaal onnodig. Tegenover die eerste paar kleine correcties, die nodig zijn om de kat te laten realiseren dat hij slechts tot aan de afrastering kan en niet verder, staan een paar belangrijke winstpunten voor de kat : een tuin of balkon waar hij veilig kan verblijven het wegblijven van andere, niet altijd even vriendelijke , buurkatten uit de eigen tuin. Dat kan dus écht niet hoor!


Je kat doet iets heel natuurlijks en zal niet begrijpen waarom jij hem er met zijn neus instopt. Pas maar op want voor je het weet krijg je gedragsproblemen bij je kat. Ik snap überhaupt niet wat er nou zó erg aan is als je kat in de tuin poept. Maak anders een kat-vriendelijke tuin.


Of strooi cacaodoppen op de aarde. Dit werkt uit ervaring het beste. Of schaf een hond aan, die hebben we zelf ook en nooooit meer een kat in de tuin gehad. Zelfs zo dat toen we waren verhuisd en de oude buren op visite kregen, zij begonnen te klagen dat we weg waren, want ze hadden ineens last van katten in hun tuin (en de nieuwe bewoners van ons huis ook, ha ha).


Kat vriendelijke tuin

Door regelmatig eten neer te leggen komen egels vaak weer terug naar de tuin. Bied het voer wel aan op een manier dat katten er niet bij kunnen, anders is het eten snel verdwenen… Wat je niet moet doen met egels in de tuin. Bestrijdingsmiddelen en slakkengif zijn slecht voor egels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.