woensdag 24 augustus 2016

Soorten rozen

Liebevoll zusammengestellte Blumengeschenke für jeden Anlass mit 7-Tage-Frische-Garantie. Schön, dass Du daran gedacht hast! Pünktlich und frisch geliefert. Voor iedere gelegenheid de mooiste witte rozen. Leuk om te krijgen én leuk om te geven!


Ruime collectie stalen en zilveren sieraden voor het hele gezin.

Je kunt uit veel soorten rozen kiezen. Er zijn klimrozen die eenmaal in het seizoen bloeien, van circa half juni tot half juli. Vaak krijgen deze zomerbloeiende soorten later mooie rozenbottels. Ook zijn er zogenoemde doorbloeiers, dat zijn rozen vanaf juni tot ver in het najaar bloeien.


Een rambler is een heel sterk groeiende. Rozen (geslacht Rosa) zijn bloemplanten die tot de rozenfamilie (Rosaceae) behoren. Het geslacht telt in het wild ongeveer 3soorten.


Daarnaast zijn er vele veredelde vormen.

Bij ons zijn er dagelijks meer dan soorten rozen verkrijgbaar in div. Sommige rozen zijn geschikt als bodembedekker en vormen zo een kleurrijk tapijt in je tuin. De nummer één onder de bodembedekkende rozen zijn de Flower Carpet rozen.


Ze zijn ontzettend sterk en hebben maar weinig verzorging nodig. Deze soorten zijn ziekteresistent, doorbloeiend een zeer gezond. Rozen soorten en indeling : Er bestaan meer dan 1wilde (botanische rozen ) en daaruit werden tot op heden meer dan 13. Iedere indeling van rozen is dan ook slechts een nobele poging wat orde te scheppen in de veelheid van variëteiten en puur indicatief. Op onze kwekerij worden de rozen nooit gesproeid tegen insecten en ziekten!


De rozen moeten zelf een zo groot mogelijke afweer trachten aan te kweken. Uiteraard is dit erg soortafhankelijk. Vraag raad en zoek gezond groeiende soorten uit. Geen enkele bloemen met een rijkere geschiedenis dan rozen.


De zoete, bedwelmende geur wordt van oudsher gelinkt aan gevoelens en liefde. Wist je dat er veel verschillende soorten rozen zijn? We zetten ze even voor je op een rijtje maar geven alvast een eerste tip mee: hoe meer bloemblaadjes, hoe geuriger de roos! De roos is de bloem van de passie en de romantiek.


Er zijn veel soorten die op verschillende manieren je tuin kunnen versieren. Zet rozen in een pot op je terras, plant ze als haag of laat klimrozen groeien over een rozenboog.

Waar je ook van houdt, bij Intratuin vind je vast en zeker jouw favoriete roos! De roos, de koningin de bloemen is bij ons ruim voorradig in een zeer groot assortiment. Hieronder een overzicht van de soorten rozen.


Klimrozen, geurende rozen en rozen voor de border. Kies voor je tuin sterke rozen , die niet ziek worden, weinig snoei en onderhoud vergen en maandenlang enthousiast bloeien en geuren. Verschillende soorten struikrozen. Struikrozen zijn geschikt voor heel veel plaatsen in de tuin.


Sommige soorten groeien als een tapijt over de grond en kunnen een bodembedekkende functie hebben. U vindt deze bodembedekkende rozen bij elkaar in één groep. Zo ziet u meteen welke soorten hiervoor geschikt zijn. De meeste struikrozen groeien. Andere links : Snoeien van rozen - info per soort rozen : klik hier.


Oude rozen - soorten en indeling : klik hier. Moderne rozen - soorten en indeling: klik hier. De rozenkeuze van de kweker en plantenkenner : klik hier. Ieder voor- en najaar bieden wij meer dan 1soorten rozen aan. Veel historische-, Engelse-, nostalgische- en klimrozen.


Alle rozen worden geleverd in een pot en zijn voorzien van een ‘soortecht’ foto-label en een beschrijving van de roos. Soorten die niet op voorraad zijn, bestellen wij graag voor u! Ze kunnen worden aangebonden tegen speciale rekjes, pergola’s of rozenbogen. Rozen worden onderverdeeld in grootbloemige rozen , trosrozen (Floribunda rozen ) heesterrozen, patiorozen en klimrozen. Er zijn bodembedekkende rozen , deze blijven vrij laag en onderdrukken onkruidgroei. Bodembedekkende rozen kunt u beter niet snoeien.


Alle overige rozen snoeit u in maart.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.