dinsdag 30 augustus 2016

Walnoot planten

Coolblue: Alles voor een glimlach. Specialistisch advies nodig? Online, open-access, multidisciplinary journal from Nature Research. Including plant biotechnology, breeding, cell biology, development, genetics and more!


Hét online tuincentrum met meer dan 10.

Een walnotenboom groeit uit een walnoot. Walnoten kweken kan je ook zelf doen! Het enige wat je nodig hebt om een walnotenboom te planten is een verse walnoot. Als je zelf een walnoot plant , is het een verrassing wat voor soort boom hieruit groeit.


De soort hoeft namelijk niet per se dezelfde te zijn als de boom waar hij vandaan komt. Wanneer je meerdere bomen plant , maak de gaten dan tot meter van elkaar, in een roostervorm. Dit jaar hadden we ineens meer dan walnoten.

U krijgt bij ons garantie en dat is geen overbodige luxe, zelfs als de planten op de juiste manier geplant worden kan het nog wel eens fout gaan. Bij het rapen van walnoten op ons domein enkele jaren geleden in Frankrijk ontdekte ik walnoot met een scheutje dat op de grond lag. De walnotenboom is een bij vele bekende boom, met een brede bolvormige open kroon. In het begin heeft de notenboom een gladde grijze schors die later diepe groeven krijgt. De Walnoot (Walnut) wordt ook wel okkernoot genoemd.


Voordat je begint, bedenk dan eerst of je vanuit een walnoot wil kweken of dat je meteen begint met een klein walnotenboompje. Wanneer je voor een boompje kiest, koop dan een soort die goed tegen de vorst kan. Bij het planten in uw tuin zal de plant eerst weer nieuwe haarworteltjes gaan vormen, voordat hij weer fris uitloopt. Het duurt dus iets langer voordat u groei aan de plant waarneemt. Bestel eenvoudig en snel op beslist.


Als de potgrond te nat is, is er grote kans dat de walnoot van binnen wegrot. Ik zou ze bij je ouders direct in de tuin planten en de plek markeren. Het zijn soortechte planten. Planten zie onze aanbiedingen!


Wat, zeker bij een walnoot , belangrijk is.

Als startvoeding raden we u aan om Viano startvoeding te gebruiken. Dit is een 1 natuurlijke plantenvoeding welke garant staat voor een intensievere bloei en groei. In de lente en zomer kunt u de walnoot boom die met een kluit of pot is geteeld planten. In Nederland kan je beginnen met walnoten oogsten rond eind september, begin oktober. In een volwassen walnotenboom groeien ontzettend veel walnoten.


De grond moet voor de aanplant van jonge walnotenbomen worden bewerkt. Eventuele ondoordringbare lagen dienen te worden gebroken door diepploegen. Om wortelziekten te voorkomen geen walnotenbomen planten direct na bosontginning.


Ingeburgerde hoogstamboom met een brede bolvormige open kroon. Aanvankelijk heeft de notenboom een gladde grijze schors die later diepe groeven krijgt. De roodbladige walnoot is een zeer bijzonder walnotenras.


De Juglans regia Purpurea zoals hij officieel heet is een zeer klein blijvende walnotenboom (max. meter) die prachtig rood blad geeft. Met walnoot of okkernoot wordt meestal gedoeld op de vrucht van de gewone walnoten - of okkernotenboom (Juglans regia). De vruchten van andere soorten in het geslacht walnoot heten ook zo, maar zijn in de praktijk minder vaak in de handel. De vrucht wordt omgeven door een harde, tweedelige schaal, de dop. De walnoot of okkernoot (Juglans regia) is een plant uit de okkernootfamilie (Juglandaceae).


Om een onderscheid te maken met het geslacht Juglans, dat eveneens walnoot heet, wordt de soort ook voluit gewone walnoot of Perzische walnoot genoemd. Andere soorten die onder het geslacht Juglans vallen zijn bijvoorbeeld de witte walnoot en de zwarte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.