donderdag 12 januari 2017

Afschot bestrating

Koop nú Bestrating in onze Webshop of de Bouwmarkt! Dé decoratieve bouwmarkt voor de moderne doe-het-zelver. De beste prijzen bestratingen. Het is verstandig om een afschot van - aan te houden, op het moment dat u wilt zorgen voor de afwatering van de bestrating.


Dit is voldoende om het water af te laten lopen en voorkomt aan de andere kant dat u het gevoel heeft ‘scheef’ te staan.

Belangrijk is dat de gemiddelde hoogte bepaald wordt. Is het afschot te klein dan kan het afvalwater te langzaam wegstromen waardoor niet vloeibare bestanddelen zich ophopen. Het verloop en afschot van de bestrating - dit voorkomt dat na een forse regenbui het terras blank blijft staan - wordt later vastgesteld. Als de hoogte bekend is, kan rekening houdende met de hoogte van de stenen, ook het zandbed gemaakt worden. Dit mag natuurlijk nooit naar de woning toe, dan komt het water naar binnen.


Minder afschot geeft te veel stagnatie bij afvoer van water op de bestrating. Meer afschot geeft een minder fraai beeld van de bestrating in de tuin. Tevens heb je sneller het gevoel dat je scheef zit op je terras.

Wanneer jij zelf jouw bestrating aan gaat leggen en het beste eindresultaat wilt bereiken doe je er verstandig aan om jezelf goed te laten informeren over hoe je het desbetreffende product verwerkt. Ieder type bestrating heeft namelijk zijn eigen kenmerken en verwerkingsvoorschriften. Bij afwatering van bestrating aan één kant van de weg is sprake van op één oor (dat deel van de straat ligt als het ware op één oor te slapen).


Om zeker te zijn van een goede afwatering, is het noodzakelijk te straten met een afschot. Dit is een lichte helling van tot centimeter per meter. Nadat je de hoogte op de paaltjes hebt aangegeven, span je hiertussen een uitzetdraad. Zo krijg je een goed beeld van de latere bestrating. Wateroverlast wordt niet per definitie veroorzaakt door (te) veel bestrating in uw tuin.


Maar regenwater moet uiteraard wel afgevoerd kunnen worden. Door dit regenwater te infiltreren in uw eigen tuin voorkomt u overlast in uw wijk en maakt u uw eigen tuin meer zelfvoorzienend op het gebied van water: uw planten zijn er blij mee. Gaat u uw oprit bestraten?


In dit blog vindt u tips voor de optimale start! Voordat je na het grondwerk gereed maken voor bestrating verder gaat met het straatwerk, plaats je eerst de opsluitbanden en afscheidingsbanden. Wanneer je deze banden plaatst, kun je het afschot van de bestrating nog eens controleren en zo nodig bijstellen. De aannemer vindt dit voldoende en wil hier niets aan doen. Het afschot is altijd van de woning af om wateroverlast te beperken.


Graaf vervolgens de ondergrond dusdanig af dat er een ruimte van centimeter onder het toekomstige niveau van de bestrating komt.

De grond in uw tuin is meestal niet schoon of is vanwege de structuur ongeschikt voor het leggen van bestrating. Houd hierbij in uw achterhoofd dat bestrating vooral een praktische functie heeft, bestrating maakt uw tuin leefbaarder. Geen stoelpoten die verdwijnen in de gron niet de groene bak door de modder trekken en wat dacht u van het onderhoudsniveau.


Veel mensen kiezen ervoor bestrating te laten leggen zodat ze daar geen omkijken meer naar hebben. Afschot daarentegen is geen belastingcombinatie en dus geen Bouwbesluit-item. Wateraccumulatie, door bijvoorbeeld gebrek aan afschot , is wel een belastingcombinatie en dus een Bouwbesluit-item. Regels van adviserende instanties en adviesbureaus: Reeds jaren bevelen adviserende instanties en adviesbureaus aan om daken met afschot te ontwerpen.


Als familiebedrijf zijn wij in jaar uitgegroeid tot een begrip op het gebied van bestrating materialen. Zowel voor particulieren als voor hoveniers, straatmakers, GWW, groothandel, en gemeenten bieden wij op onze opslag van ruim 18.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.