woensdag 18 januari 2017

Tuin border ontwerpen

Vind ontwerpen tuin het nu op Kensaq. Van tuinhout tot sierbestrating! Denk eerst goed na over de grootte en vorm bij een border ontwerpen. De mogelijkheden hierin hangen natuurlijk af van de grootte van je tuin.


Ook de hoogte van de plant en hoe lang een plant bloeit, speelt mee. Vervolgens ga je kijken wat je wilt.

Als je een nieuwe tuin gaat aanleggen is het verstandig om een goed plan te maken voor de beplanting. Bekijk en bestel de mooiste borders voor je tuin ! Een nieuwe tuin ontwerpen vergt veel meet- en denkwerk. Zelf een border aanleggen of ontwerpen is niet zo heel moeilijk, als je maar een goed beplantingsplan hebt.


Om je op weg te helpen hebben we een aantal gratis en professionele ontwerpen met beplantingsplan voor je op een rijtje gezet, ter inspiratie óf om gewoon uit te voeren. In het geval van een grote border is het handig een vierkantenraster over het ontwerp te tekenen en de verdeling in meters in de tuin over te nemen, bijvoorbeeld met bamboestokjes of lijntjes wit zand. Leuk dat je erop wees dat ik niet te veel verschillende soorten planten voor mijn border moet kiezen! Ik ben net naar een nieuw huis verhuis en ik heb een grote tuin hier die ik leuk wil ontwerpen.


Als ik mijn border plant, zorg ik ervoor dat ik ongeveer verschillende soorten planten gebruik.

Een border ‘leeft’ en je kunt dan ook elke keer planten toevoegen en weghalen. Hieronder volgen tien regels die je kunt aanhouden bij het kiezen van beplanting voor de border. Het ontwerpen met een matrix is niet moeilijk. Het helpt je bij het verdelen van de verschillende, seizoensgebonden sierwaarden over de border. Ik zou graag een border met vaste planten hebben, maar wil absoluut geen geel.


Ik wil helemaal geen geel in de tuin. Fantaseren over een nieuwe tuin is heerlijk. Maar het daadwerkelijke aanleggen vergt veel meet- en denkwerk.


Wat vind jij belangrijk voor jouw tuin ? Maak allereerst een wensenlijst. Kijk daarna wat er technisch nodig is om dit te realiseren. We helpen je bij het ontwerpen en het tekenen van een. Bekijk het bord Kleine tuin ontwerpen van dosschepleister op Pinterest. Bekijk meer ideeën over Tuin , Kleine tuin ontwerpen en Tuin ideeën.


Tuinontwerp van de mooiste tuin van Vlaanderen - tuinaanleg door tuinaanlegger Frederic Charlier - aanlegger en ontwerpen van vele mooie tuinen Lees meer De vorm van uw tuin is zeer belangrijk bij het ontwerp. Een tuin met strakke lijnen en terrassen en diverse looppaden om goed bij de beplanting in de borders te komen. Over de looppaden kunt u geheel door de tuin rondlopen.


Door de looppaden nog breder uit te voeren (1-m) en verhoogde borders toe te passen wordt de tuin zelfs rolstoeltoegankelijk.

Diepte, kleur en hoogte aanbrengen in een tuin. Een border biedt veel mogelijkheden in jouw tuin voor het plaatsen van tal van planten, struiken, heesters of bomen. Hoveniersbedrijf Roel Zuidema houdt bij het borderontwerp rekening met het beplantingsplan. Hoogteverschillen creëren. In de tuin is het rustig in de winter.


Dat biedt gelegenheid tot bezinning. We kunnen ons bezinnen op de tuin , wat we er mee willen en wat we anders willen. We maken nieuwe plannen en zolang het niet vriest, kunnen we heel wat daarvan uitvoeren.


Soms ben je met een (deel van) de tuin niet tevreden. Ga dan eens na, waar dat door komt. Een strakke tuin aanleggen gaat, zoals gezeg het beste met een goed ontwerp. Dit overzicht van een kleine strakke tuin geeft een mooi overzicht van de verdeling tussen planten, tegels en terras.


Zie je deze tuin , dan denk je meteen aan prachtige witte stranden met een diepblauwe zee. Een andere mogelijkheid is toepassing van de online tuinontwerp-software als ‘schetsblok’. U voert alleen de grove contouren van uw tuin in, bewaart het conceptontwerp en vult in overleg met een van onze tuinarchitecten de details in. Wij helpen u graag om te komen tot een perfect eindresultaat. Exotisch ogende border ontwerpen Binnen niet al te lange tijd kun je op een zonnig plekje de border een exotisch tintje geven.


In twee tot drie maanden is al een aardig resultaat te verwachten met een combinatie van eenjarige en vaste planten, bol- en knolgewassen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.