maandag 30 januari 2017

Tulpen bloeitijd

De mooiste voorjaarsbloeiers! Keuze uit ruim 1soorten! Wilt u ook een keer de tulpenvelden zien bloeien?


Die overweldigende emotie over je heen laten komen bij het zien van bloeiende tulpen tot aan de horizon? Plan dan uw bezoek in de tweede helft van de maand april. Wanneer bloeien de Tulpen in Nederland?

Tulpenvelden zijn de populairste bloemenvelden in Nederland. De tulpen bloeien in de laatste bloeiperiode namelijk vanaf half april tot begin mei. De felle kleuren in roo oranje, geel, wit en vele combinaties zorgen voor mooie foto’s.


De tulp wordt gezien als het nationaal product van Holland. In de Gouden Eeuw was de liefde voor de tulp onstuitbaar. Je kunt bloembollen het beste op een zonnige plek in de tuin planten.


Op zoek naar de tulpenbollen? Welkom bij Green Garden Flowerbulbs, groothandel specialist in hoogwaardige bloembollen. Wij hebben een ruim assortiment Tulpen in vele kleuren, soorten en maten.

Reis half april naar Nederland om de tulpen op hun mooist te zien. De tulpentijd loopt van eind maart tot half mei maar de tulp is doorgaans half april op zijn mooist. In de Keukenhof in Lisse bloeien in de lente meer dan miljoen bloembollen.


Dit is een van de beste plekken om veel verschillende soorten tulpen te zien. Informatie en foto’s van de boomsoort tulpenboom - Liriodendron tulipifera op Bomenbieb. Aan het uiteinde van de bloem hebben deze soorten een mooie kartelrand.


De tulpen in deze groep behoren officieel tot de andere groepen, maar ze hebben als kenmerk dat ze bloeien met meerdere bloemen per steel. Bepalend hierbij waren vorm, afkomst ( uit welke ouders is een bepaald type ontstaan?) en bloeitijd. Groep 1: Enkele vroege tulpen.


Omdat ze korter zijn dan de meeste andere tulpen , ideaal voor in potten. Ze bloeien vanaf begin april. De tulp kent veel mutaties die nieuwe kleuren en variaties geven. Deze gemuteerde tulpen waren vroeger heel waardevol, omdat ze een nieuwe lijn voor de kweek mogelijk maakten met interessante nieuwe kleuren.


Kwekers kunnen ook nieuwe kleuren maken door tulpen te kruisen. Sommige kweekvormen, cultivars, zijn gestreept of gevlekt van kleur. Tulpen onderhoud en tulpenbollen verzorging Bewater de tulpen bollen in de herfst en voorafgaand aan de bloei. Tulpbedden hebben behoefte aan extra water tijdens lange droge periodes in de winter, wanneer er geen regen of sneeuw valt.


Als uw Tulpen zijn uitgebloei houd de bedden dan vochtig om te voorkomen dat het bodemoppervlak scheurt.

Alles wat je moet weten wanneer je tulpen gaat kopen. Voordat je tulpen gaat kopen, is het verstandig om een plek in je tuin te zoeken waar ze goed tot hun recht komen. Wat dacht je bijvoorbeeld rondom een boom of op een rijtje naast elkaar.


Wil je langer genieten van de tulpen ? Afhankelijk van het seizoen wisselt het aanbod in onze webshop. De tulp ´Queen of Night´ komt het meest in de buurt, maar ook deze is niet zwart. Wist je dat tulpen worden onderverdeeld in verschillende groepen?


Deze onderverdeling zorgt er voor dat je makkelijker kunt zoeken in het grote assortiment aan tulpen. Ze zijn gegroepeerd op basis van bloeitijd en bloemvorm. Dit omdat wij zeer kleinschalig zijn en ons vooral toeleggen op (duurzame) veredeling. Je bent echter altijd welkom in onze tulpentuin in Friesland (wisselende locaties) om te komen kijken hoe wij werken ( bloeitijd : afhankelijk van de temperatuur ongeveer van half april tot half mei).


Stuur even een bericht via de contactpagina als dat je leuk. De tulp heeft een rijke geschiedenis die al eeuwen vóór de kweek in Nederland startte. Uit vele windstreken zijn afbeeldingen van tulpen te zien, als vereerde bloem en symbool voor volkswaarden. Het is het ideale vertrekpunt voor een wandeling tussen de bloemen.


In Land van Fluwel zelf vind je veel informatie over de geschiedenis van de tulp. Sla Land van Fluwel dan ook zeker niet over als je de Zijper tulpenvelden komt bezoeken! Zo geniet je al vroeg in de lente van heel veel kleurenpracht.


De Magnoliaceae (tulpenboomfamilie, beverboomfamilie of magnoliafamilie) is een familie van bomen en struiken die in Europa vooral bekend zijn als tuinbomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.