dinsdag 17 januari 2017

Portugese laurier haag snoeien

Boek uw Hotel in Hagen online. Reserveer online, laagste prijzen. Makkelijk, snel en veilig boeken! Uw boeking direct bevestigd! Snel en veilig online boeken. Lees echte reviews en boek nu! Snel, eenvoudig, gemakkelijk.


Het is raadzaam om de bovenkant iets smaller te snoeien dan de onderkant, zodat de onderste takken ook genoeg zonlicht krijgen. Het verschil in breedte groeit snel genoeg weer gelijk. Te lang geworden scheuten en verkeerd geplaatste takken kunnen in maart verwijderd worden. Wil je de bloemen behouden, geef de struik dan eind juni een snoeibeurt, nadat de bloemen zijn uitgebloeid. De laurier kan uitgroeien tot een echte boom, van gemiddelde grootte, meestal tussen de vijf en de tien meter hoog.


Een laurier is een veelvoorkomende haagsoort die prima bij het Nederlandse klimaat past. Echter dient deze haag af en toe gesnoeid te worden voor de optimale dichtheid. Wanneer u een laurierhaag gaat snoeien zijn er een aantal punten om rekening mee te houden. Wij geven daarom een aantal handige tips! Ik heb uw kennis en hulp nodig met onze portugese laurier haag.


Samen met mijn vriendin woon ik in Duitsland. Deze stonden bij de kweker in de grond. Wilt u een mooie dichte en strakke haag dan is het aan te raden de laurier twee keer per jaar te snoeien. De laurierkers kan heel goed tegen snoeien en loopt altijd weer uit, zelfs op het kale hout. Jaarlijks moet je de laurier haag zijdelings snoeien.


Eenmaal de haag de gewenste hoogte heeft, mag je de laurier ook bovenaan snoeien (= toppen). Vanaf dan snoei je jaarlijks de zijkanten en de bovenkant bij. De kanten van de haag moeten van boven naar beneden uitlopen, zodat het zonlicht ook de lagere takken bereikt. Binnen enkele weken na het snoeien verschijnen op de oude takken knoppen waaruit nieuw blad groeit.


Portugese laurier haag snoeien

Laurierkers loopt weer uit op het kale hout. Na deze rigoureuze snoei in maart, snoei je de nieuwe scheuten in augustus terug. Deze plant reageert altijd met groei op het snoeien.


Als je een haag hebt van laurier dan kun je die het beste twee maal per jaar snoeien , houd de haag laag zodat je hem gemakkelijk kunt snoeien. In juni kun je de haag helemaal terug knippen. Bij het snoeien van een laurierenhaag kun je het beste een snoeischaar gebruiken, je moet dan alleen de takken doorknippen, niet het blad.


Als je de laurier in vorm wilt houden dan dient deze elk voorjaar flink teruggesnoeid te worden. Snoeien laurierhaag: hoe en wanneer? Als je een laurierkers gaat snoeien dient dit na de winter te gebeuren, omstreeks maart, april bijvoorbeeld.


U kunt deze haag dus in mooie strakke vormen knippen, wat een bijzonder effect geeft. In de periode van half oktober tot en met half mei is de laurierhaag leverbaar uit de volle grond en kale wortel. De kleinbladige portugese laurier is groenblijven zeer goed winterhar behoeft maar 1x per jaar snoei en kan ook als smalle haag gehouden worden. Prunus lusitanica angustifolia gekweekt op stam ,sierlijke, mooie solitair , witte bloemen in mei - juni.


Daaraan ontleent hij ook zijn naam. Er zijn van deze soort drie plantvarianten mogelijk, als struik, als plant op stam, of als haag. De beste snoeimaanden zijn april en september.


Laurus nobilis of laurier soorten verzorging snoeien topiary laurier vormsnoei Laurus nobilis ‘Bay Junior’ Laurus nobilis ‘Bay Junior’: een laurier met een kleiner blad die geschikt is voor bonsai of vormsnoei. In september is het tijd voor de vorm snoei , dit zegt het eigenlijk al snoei de haag in de vorm die u wilt dat hij de gehele winter aanhou let wel op dat u niet te diep snoeit want na september zal de laurier niet meer overgroeien. Alleen niet snoeien tijdens de vorstperiode,niet dat dan de haag zou afsrterven,maar ze kan dan wel flink gaan invriezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.