donderdag 26 januari 2017

Houten tafel onderhouden

Bezoek Nederlands grootste Woonwinkel! Onze adviseurs vertellen je graag over de nieuwste trends en geven gratis advies. Keuze uit meer dan 6Salontafels.


Vieringen, feesten voor groot nieuws en etentjes die uitlopen to infinity. Ruim assortiment online bestellen! Bespaar tot wel via kiesproduct.

Maar hoe onderhoudt u deze prachtige houten meubels eigenlijk? Wat mag bijvoorbeeld juist wel en wat mag absoluut niet gebruikt worden op een houten design tafel ? Iedere houtsoort en iedere houtafwerking heeft zo zijn eigen onderhoudsrichtlijnen. En een goed onderhouden houten tafel met de juiste bescherming zorgt voor jarenlang plezier! Het is niet meer dan begrijpelijk dat je dus niet zomaar de eerste de beste tafel koopt, maar dat je naar verschillende modellen, materialen en kleuren kijkt voordat je het mooiste model kiest. Ziet je tafel er na verloop van tijd wat verweerd uit met barsten of met een ruw oppervlak?


Weet dan dat er een oplossing voor is. Je kunt het meubelstuk dan namelijk een opknapbeurtje geven met een goede houtolie. Een houten tafel kun je tot in de lengte der dagen mooi houden door deze af en toe een opknapbeurt te geven.

Tips voor het onderhouden van je houten meubelen Henry McIntoch via Unsplash. Of je nu een grote eikenhouten eettafel hebt of een klassieke kersenhouten kast waar je favoriete servies in staat – je moet ze goed onderhouden (ook wij zouden willen dat het anders was). Om je houten tafelblad zo lang mogelijk mooi te houden kun je ervoor kiezen om deze te (laten) behandelen met een beschermingsproduct. Omdat hout van zichzelf gevoelig is voor vocht en hitte, kan je tafelblad hierdoor beschadigen. Goed tafelblad onderhoud is dan ook van groot belang.


Let erop dat de onderzetters die u gebruikt van kurk zijn ontdaan aan de onderzijde. Kurk kan namelijk blijven plakken op het houten oppervlak. Het houten meubel dient nog wel enige vorm van bescherming te krijgen, maar moet qua uitstraling zoveel als mogelijk aansluiten bij de originele kleur en uitstraling van het hout. Dit zien we vooral bij acaciahout en eikenhout. Als u de onbehandelde look wilt behouden van uw onbehandelde houten meubel raden wij u aan deze toch te beschermen.


Hierdoor is één laag voldoende. Als gevolg van deze behandeling kun je zelf makkelijk je tafel onderhouden. Het mooiste wordt je tafel als je hem even opnieuw opschuurt en dan aflakt met hetzelfde product.


Overigens zijn er verschillende kleuren, zodat je een tafel ook een andere look kunt geven. U kunt uw houten tafel dan lichtjes opschuren, zodat de vlekken verdwijnen. Nadien kunt u de tafel ook bewerken met een onderhoudsproduct, zodat hij beter beschermd is. Toch kijken voor een nieuwe tafel ? Tafel schoonmaken: met liefde.


Gebruik daarom alleen schoonmaakproducten die geschikt zijn voor je tafelblad.

Test voordat je een reinigingsproduct gaat gebruiken eerst op een onopvallend stukje tafel of het geen uitbijtend effect heeft. Lage prijzen en montage mogelijk. Je kunt de houten tuinmeubelen het best onderhouden door deze regelmatig schoon te maken met een sopje of een reiniger. Een doorweekt houten tuinmeubel zal het meeste vuil al vanzelf loslaten, dus goed afspoelen is vaak al voldoende. Met een goede harde borstel en een goede houtreiniger kun je vervolgens ook het laatste vuil verwijderen.


Hoe kan ik mijn tafel met geolied hout onderhouden ? De olie die gebruikt wordt voor het oliën van hout, reinigt en beschermt het hout en de nerf komt nog mooier tot zijn recht. Structuurolie voor notenhout en ecotone voor eikenhout kunt u bestellen bij Harvink. Na een zomer vol tuinfeestjes en lange zomeravonden komt ook een tijd van onderhouden , schoonmaken en opbergen van je teakhouten tuinmeubelen. Navigeer gemakkelijk naar het onderwerp waar jij antwoord op wilt weten: Is mijn gekochte houten tuinmeubelstuk onbehandeld of behandeld?


Waarom moet je teakhouten tuinmeubelen onderhouden ? Onderhoud teakhouten tafel. Dit is ook hoe wij zelf onze eigen eettafel onderhouden en wordt door veel klanten als de beste optie ervaren. Teak tafel behandelen met woodfix of teakfix. Woodfix of teakfix zorgt voor een minimale kleurverandering van uw tafel. Het is wel nog altijd donkerder dan wanneer de tafel niet wordt behandeld.


Na het aanbrengen van olie is een houten werkbla tafel of badmeubel gebruiksklaar. Olie beschermt tegen ongelukjes, vuil en vocht. Het is voldoende waterafstoten maar langdurig intrekken van vocht moet worden voorkomen.


Het oppervlak is gla zijdemat en gemakkelijk te reinigen. Voor reiniging volstaat een Monocoat RMC Surface Care spray. Dat wil je natuurlijk graag zo houden. Je houten tafel staat dan eindelijk als eyecatcher in je woning.


Je moet er wel wat voor doen om een houten tafel in de beste conditie te houden. De tafel moet natuurlijk onderhouden worden als je er een lange tijd plezier van wil hebben. Daarom komen de volgende tips vast en zeker van pas. Regelmatig onderhoud van een houten tafel.


Als u een mooie houten tafel heeft gekocht dan is het belangrijk deze goed te onderhouden. Kringen en krassen gemakkelijk verwijderen van uw houten tafel. Als u dit regelmatig doet dan blijft de tafel langer mooi en heeft u hier mee plezier van!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.