vrijdag 27 januari 2017

Mooie kleine tuinen

Van tuinhout tot sierbestrating! Een kleine tuin ontwerpen vraagt om slim en creatief gebruik van de ruimte. De professionals tonen de fijne kneepjes van het vak. Ontdek tips, trends en inspiratie voor het ontwerpen van een kleine tuin. We sluiten onze selectie van mooie kleine bomen met Japanse esdoorns.


Dit zijn trage groeiers en daardoor zeer geschikt voor de kleine tuin.

Het goudgroene blad maakt van deze esdoorn een goede kandidaat voor het ‘oplichten’ van een donker hoekje. Verkleurt in de herfst van roze naar oranje. Hoogte na jaar: meter.


Ga dan naar tuinvrouwhuisman. Met het 3D programma kan ik je een rondwandeling laten zien door je toekomstige tuin , zo weet je precies hoe die er straks uit komt te zien. Kleine tuin en geen idee hoe het aan te pakken?


Tussen november en maart zien we de tuinaanleggers volop aan het werk met het aanplanten van tuinen. Dan is het belangrijk om te weten wat je wel en niet wil. Bekijk deze voorbeeldtuinen om inspiratie op te doen.

Let op de beplanting, bestrating en decoraties. Zo ontwikkel je in een handomdraai je droomtuin. Ook voor kleine tuinen zijn er genoeg mogelijkheden en één goed geplaatste solitaire boom kan enorm veel doen. Hieronder is een kleine selectie gemaakt en met de knop daaronder wordt het hele assortiment voor kleine tuinen getoond. Een klein tuintje kun je ook vrij gemakkelijk een strakke inrichting geven.


Vooral de mooie Scandinavische meubels maken dat de tuin er bijzonder uit komt te zien. Ook als bedrijf is het prettig een onderhoudsvrije tuin te hebben. Deze moderne, strakke tuin is dat zeker, met alleen wat kleine randen levende. Over een paar weken zal deze tuin weer volop in bloei staan en vliegen er weer vlinders en vogels.


Een klein stukje natuur midden in de stad… Een stadstuin hoeft niet altijd klein te zijn en de regels voor een kleine groene stadstuin gelden natuurlijk ook voor een kleine tuin in een nieuwbouwwijk in een dorp. Wij hebben diverse soorten bomen die in een kleine tuin passen. We leveren u alleen de allerbeste (eerste) kwaliteit kleine sierbomen direct vanuit onze eigen kwekerij tegen de scherpste prijs. Bekijk hieronder ons assortiment bomen voor in een kleinere tuin en koop uw boompje online bij de bomenshop. Groot aanbod tuinartikelen online!


Wilt u uw kleine tuin in het voorjaar ook eens grondig aanpakken? En wilt u graag een paar mooie , kleinere bomen planten? Dan kunt u wel wat hulp gebruiken!


Er zijn veel bomen voor een kleine tuin , maar om uw tuin sfeervol en levendig te maken hebben wij een selectie samengesteld met onze favoriete bomen.

Voor elk probleem is een oplossing te vinden, ook voor het probleem van welke bestrating het beste past bij een kleine tuin. De Japanse tuin combineert rust, design en natuur tot een prachtig sfeervol geheel. Deze is enerzijds groen en natuurlijk, maar is anderzijds open met mooie zichtlijnen en rustgevende waterpartijen. Het belangrijkste kenmerk van de Japanse tuin is water.


Toch is het mogelijk om van zelfs het kleinste hoekje in je tuin iets moois te maken. Kleine borders, plantenbakken en potten in verschillende maten en hoogten vormen de basis voor veel ontwerpen voor kleine tuinen. Met behulp van de voorbeelden in dit Ideabook, zul je tot verassende ideeën komen! Sierbomen voor de kleine tuin.


Waarom willen mensen sierbomen voor de ( kleine ) tuin ? De meeste sierbomen bereiken geen grote volwassen hoogte. Een serie artikelen over de aanleg van een stadstuin van 12min hartje Utrecht: lees hoe de tuin een stuk groter lijkt dan. Hieronder een aantal tuinen , klein voortuintje met witte accenten, daarna een tuin met een koivijver in Dordrecht en dan een tuin met RVS spiegel-vijver.


Een besloten tuin in hartje Zierikzee met een terrasoverkapping, zinken bakken en mooie olijfbomen. Een boom is een opvallend beeldbepalend en verticaal accent in de tuin. Er zijn veel verschillende bomen en daartussen zijn voldoende geschikte bomen voor de kleinere tuin te vinden. Heel veel soorten hebben een mooie natuurlijke kroon en worden niet te hoog.


Kleine of kleinere bomen voor de particuliere tuin. Heb je een kleine tuin , dan kun je het beste voor planten met een lange bloeitijd kiezen, zoals ooievaarsbek (Geranium). Planten als pioenen, die maar een paar weken bloeien en relatief veel plaats innemen, passen beter in een grote border.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.