maandag 30 januari 2017

Groene aanslag stenen verwijderen

Groene aanslag of mos op tegels en klinkers? Wat moet je doen wanneer er sprake is van groene aanslag of mosvorming op tegels. Juist als de dagen donkerder en korter worden en er veel.


Iedereen heeft er last van in de tuin en op het terras: groene aanslag. We hebben tips van de expert en luisteraars! Beluister hier het fragment uit de radio-uitzending.

Je ziet groene aanslag met name op plekken waar weinig zonlicht komt. Een veel gehoorde ergernis is groene aanslag op terrastegels of groen mos tussen de klinkers van de stoep of oprit. Dit kun je doen door je tuin van een goede afwatering te voorzien. Maar niet elke methode werkt even goed. Hieronder vind je alle bekende en minder bekende manieren om groene aanslag te verwijderen.


Mossen en algen doen het goed op schaduwrijke en vochtige plaatsen. Je sierbestrating wordt poreus, waardoor algen en vuil meer kans krijgen en groene aanslag moeilijker te verwijderen wordt. Gebruik ook nooit chloor of zout, want die verbleken de kleur van je tegels.

Heb je toch vlekken op je bestrating of groene tegels, maak die dan schoon met groene zeep. Er zijn ook alternatieve methoden om groene aanslag te verwijderen. Let er wel bij op dat sommige middeltjes niet altijd even milieuvriendelijk of blijvend zijn. Een gemakkelijke manier om groene aanslag of zelfs mos te verwijderen is het wegspuiten door middel van een hogedrukspuit.


Afgelopen zomer zag je terras er nog zo mooi uit. Het verwijderen van groene aanslag van tegels is geen leuk karweitje, maar geeft wel veel voldoening. Bovendien is het niet zo moeilijk als het lijkt.


Houten meubilair is mooi en stoer, en als je handig bent heb je wat uitgezocht dat maanden per jaar buiten kan staan. De schoonmaak gaat helaas niet vanzelf en dus moet je zelf aan de slag. Los de soda eerst op in een liter kokend water en de overige liter moet je met koud water aanvullen. Pas wel op dat het geen aluminium aanraakt. Mogelijkheden om groene aanslag te verwijderen Chloor of bleek.


Mos en algen kunnen goed verwijderd worden met bleek en chloor. Ten eerste ziet het er niet mooi uit. En ten tweede kan de straat er verraderlijk glad van worden.


Ook ziet een tuin vol met groene aanslag er erg somber uit. Hovenier Roel Zuidema zet op een rij hoe je groene aanslag kunt verwijderen en voorkomen.

Helaas hebben we allemaal wel eens last van terrastegels met een vieze groene aanslag erop. Wij hebben vandaag de oplossing voor het bestrijden van deze groene aanslag voor je! Natuurlijk kun je beter proberen om deze hardnekkige groene aanslag te voorkomen.


De groene aanslag op een muur bestaat uit meestal uit algen, al komen mossen ook voor. Hoe pak je dit slim aan en welke ecologisch product of middeltjes zijn er zoal. Hoe ontstaat groene aanslag op een muur? Muren blootgesteld aan weer en wind verkleuren na verloop van tijd.


Laatste red middel draai de stenen eens om,.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.