maandag 16 april 2018

Kweepeer kopen

Kweepeer kopen

Top merk Superfoodme Voor slechts EUR 14. Bekijk het overzicht met adressen waar kweeperen en kweepeerbomen te koop zijn. De kweepeer is bezig met een come-back. Steeds meer mensen zoeken de vruchten en de bomen van de kweepeer. Naast dat de vruchten heerlijk zijn om te verwerken, is de boom ook nog eens prachtig grillig met groot, ziltig blad en grote bloesem.


Kweepeer kopen

De vruchten zijn opvallend felgeel en geven een prettige geur af. Handige tips voor het kopen , bewerken en bereiden van Kweeperen. Bekijk de handige lijst met tips voor je aan de slag gaat.


Het woord marmelade is afkomstig van de Portugese naam van de kweepeer , marmelo. Dit jaar heb ik voor het eerst gelei gemaakt van Kweeperen , samen met de druiven uit mijn eigen tuin. Nu ben ik verkocht en wil zelf ook een kweepeer in mijn tuin.


Vanaf half oktober zijn daar verschillende kweeperen te koop. Je kan ze bij ons kopen tegen €de kilo (bij afname vanaf kilo)Bij minder dan kilo rekenen we €Geef bij interesse gerust een seintje en een telefoonnummer. De meeste levensmiddelenbedrijven kopen spotgoedkoop fruit en verwerken het tot producten. Zo zijn ze verzekerd van de aanlevering van fruit van de hoogste kwaliteit.


De Latijnse naam voor de Kweepeer is Cydonia oblonga, ze wordt ook wel alleen “Kwee” genoem of Kweeappel (hoewel de vorm toch wel meer peer dan appel is, ze is trouwens ook familie van de Pyrus = peer). De Kweepeer is een mooie vrij kleine winterharde bladverliezende boom, wordt niet zo groot. Vroeger stond bij veel boerderijen een kweepeer.


Kweeperen worden in het najaar geoogst, waar de echte pluktijd afhankelijk is van het ras. Pluk de kweeperen liever iets te vroeg dan te laat, want ze kunnen goed narijpen en krijgen snel een bruine binnenkant als ze te lang in de boom hangen. Een groot voordeel van het narijpen in huis is de heerlijke geur die van de kweeperen afkomt. De bomen bloeien met wit bloesem in april en mei. Onderstaande rassen hebben wij ons assortiment: alle onderstaande rassen zijn zelfbestuivend.


Een leiboom dient minimaal eenmalig per jaar gesnoeid te worden. U kunt de lei- kweepeer het beste snoeien met een snoeischaar of tang. Op die manier kunt u gericht snoeien. Laat de hoofdtakken in tact en snoei de zijtakken kort terug.


Kweepeer kopen

Dit betekent dat de fruitboom langzaam groeit, dus laag blijft, en tevens prima vruchten draagt! Patiofruit is daardoor prima geschikt op plekken waar niet zoveel ruimte is voor een grote fruitboom. Voor het kopen van een kweepeerboom uit volle grond ben je in ons plantencentrum aan het juiste adres.


Weet je niet zeker welke kweepeer geschikt is voor je tuin? Kom dan gerust langs en laat je begeleiden door één van onze medewerkers. Waar koop je kweeperen Kweeperen kun je kopen bij Turkse en Marokkaanse winkels en ze zijn vaak nog te krijgen bij kraampjes langs de weg, bij groente speciaalzaken en op markten zie je ze ook regelmatig.


Kweepeer kopen

Wanneer zijn kweeperen verkrijgbaar. Kweeperen zijn er ongeveer vanaf oktober tot februari en ze groeien aan struiken of bomen die wel 3. Bekijk kweepeer recepten en bereidingswijzen, rassenlijst, vruchteigenschappen. Inclusief uitgebreide lijst met tips voor verwerking van kweeperen.


Koop en verkoop kweeperen eenvoudig op Marktplaats. Lokale aanbiedingen - Ga ervoor! Je internetbrowser wordt niet (meer) ondersteund. Je kunt kweeperen als struik kopen , of als laagstam, halfstam, hoogstam, en zelfs als leivorm. Wij hadden zelf een laagstam en die boom is ondertussen al zo’n meter hoog.


Dat vinden wij zelf een fijn formaat (want je moet ook nog kunnen snoeien, oogsten, etc.).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.