donderdag 12 april 2018

Organische meststoffen

Hét kennis- en contactmoment voor de groene branche in Hardenberg. Ecostyle Meststof tot goedkoper. Koop nú Meststoffen in onze Webshop of de Bouwmarkt!


Dé decoratieve bouwmarkt voor de moderne doe-het-zelver. Deze verse, volumineuze, vochtige materialen worden gedroog gesteriliseerd en geconcentreerd tot organische meststoffen of bodemverbeteraars. Hier vindt je alle informatie over onze producten, handige tuintips, en alle verkooppunten in Nederland.

Naast ook een goed handleiding publiceren ook steeds meer video’s over het onderhoud van de Tuin. Rekening te houden met de best renderende meststoffen. Culterra voor alles wat groeit en bloeit. Optimaal gebruik te maken van organische mest (compost, drijfmest, champost etc.). Een gezondere bodem te bewerkstelligen met als resultaat een beter rendement van gewasbeschermingsmiddelen.


De continuïteit van uw bedrijf in de toekomst te verbeteren. Wij leveren organische meststoffen van de beste kwaliteit, afkomstig van grote en betrouwbare leveranciers. Wat betekent dat u een homogeen (constante kwaliteit) product krijgt wat altijd leverbaar is uit onze eigen silo’s.


In overleg kiezen we met u de juiste soort voor een optimale toepassing en resultaat.

Hierdoor ontstaat er een veelzijdig bodemleven en zullen de planten zichtbaar vitaler en weerbaarder worden. Ze bestaan uit afval en resten zoals beendermeel, cacao, soja, natuurfosfaat, kieseriet en algen afkomstig uit de voedings – en genotmiddelen industrie. Deze meststoffen moeten voldoen aan de eisen van. Overige organische meststof valt onder overige meststoffen.


Organische mest kopen doet u bij Orgamex. U moet aan algemene, landbouwkundige, milieu- en etiketteringseisen voldoen om deze meststoffen te mogen verhandelen en produceren. Mest van dieren die niet worden gehouden voor agrarische gebruiks- of winstdoeleinden, is overige organische meststof.


De hoeveelheid nutriënten die in de mest aanwezig is, kan aanzienlijk verschillen tussen de soorten organische mest, maar ook binnen een bepaalde mestsoort. Met DCM organische meststoffen ontstaan meer bloemen, ze bloeien langer en zijn intenser van kleur. Bomen en struiken zijn voller en groener. Voor een mooie groenkleuring van de bladeren zit er ook magnesium in de voeding. Extra kalium geeft stevige en sterke planten en zorgt ook voor meer bloemen en intensere kleuren.


Mengen van kalk en alle genoemde kalkhoudende handelsmeststoffen met organische meststoffen als stalmest, gier en bloedmeel moet ten sterkste worden afgeraden, omdat de kalk direct de kostbare ammoniak de lucht in jaagt. Luchtige bodemstructuur Een groot voordeel van het gebruik van organische meststoffen is dat ze de structuur van de bodem verbeteren. Chemische meststoffen zijn snel oplosbare zouten, die in één keer ter beschikking komen van de plantenwortels. Door een overmaat aan voedingsstoffen bestaat de kans op wortelbeschadiging bij een chemische bemesting. Het grote verschil met kunstmest is dat 1 organische mest de bodem met haar bodemleven voedt en daardoor de plant.


Dit lijkt een klein verschil, maar is wel essentieel. Bent u bezig met biologisch telen en bent u opzoek naar mogelijkheden met organische granulaten?

Hieronder laten wij een assortiment zien wat voor u van toepassing kan zijn. Bent u op zoek naar meer informatie, neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs. De meststoffen dragen bij aan een sterke humuslaag waardoor grassoorten zich tot gezonde planten kunnen ontwikkelen. Drijfmest, gier of kunstmest zorgen voor een te snelle groei van het gras. Door het bodemleven worden voedingselementen geleidelijk ter beschikking gestel waardoor de kans op overbemesting nihil is.


De bodem, het bodemleven en de plantengroei worden in vele opzichten gunstig. Het spreekt dus voor zich dat deze vorm van meststoffen milieuvriendelijker is maar dat het ook langer duurt vooraleer de voedingselementen uit deze meststoffen de plant bereiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.