vrijdag 27 april 2018

Sterk ruikende planten

Creëren met passie en creativiteit. Samen naar een prachtig resultaat! Online, open-access, multidisciplinary journal from Nature Research. Including plant biotechnology, breeding, cell biology, development, genetics and more!


Topkwaliteit Planten , voordelig en zonder gesjouw thuisbezorgd.

Hét online tuincentrum met meer dan 10. Ruime keuze planten op beslist. Vergelijk hier aanbiedingen. Hmm, wat houden wij van geurende planten. Wil jij ook genieten van een geurende tuin?


Dit is de top lekkerst geurende planten. Vaak wordt direct gedacht aan rozen wanneer het gaat over lekker geurende bloemen.

Nochtans zijn er veel andere bloemen – en ook planten – die niet moeten onderdoen voor rozen op gebied van aroma’s. Rafflesia Arnoldii is een zeer zeldzame plant die alleen voorkomt in de regenwouden van Indonesië, Maleisië en de Filipijnen. Het is de grootste solitaire bloem ter wereld en kan maar liefst een meter in omtrek worden. Gelukkig zijn er ook nog verschillende soorten planten met heerlijk geurende bloemen tijdens de zomermaanden.


Welke planten in de border? In eerste instantie sterke vaste planten gebruiken, die gemakkelijk groeien en overleven. Planten gebruiken die zowel mooi bloeien als sterk geuren bvb Damastbloem, Brugmansia, Tuberoos.


Bij aankoop controleren ( indien mogelijk) of de plant geurt. Als de wind gunstig is dan is de boom al van verre te bespeuren door een sterk penetrante -, zeepachtige geur die steeds overheersender wordt naarmate je dichter bij de boom komt. Geurende planten in de tuin, het hele jaar door. Dat kan bovendien jaarron van zomer tot winter.


Laat je inspireren en geniet van heerlijk geurende planten in je tuin. Zoek in een archief van 235. Om gebruik te kunnen maken van uitgebreid zoeken, dient u ingelogd te zijn.


In een heel enkel geval is sterk ruikende urine de oorzaak van Trimethylaminuria, oftewel het visgeursyndroom.

Bestel eenvoudig en snel op beslist. Bij het ontwerp van een beplantingsplan kijken we naar mooie kleurencombinaties, sterke planten en een lange bloei. Het criterium “mooi” mag iedereen anders invullen maar sterk en langdurige bloei zijn in elk geval van toepassing op het beplantingsplan van dit perk. Dus voor je begint te planten is een goede voorbereiding van de bodem cruciaal.


Lees hieronder hoe je tewerk gaat voor jouw plantproject. Het is vooral de zoete geur van rozen, soms zo sterk dat deze bijna bedwelmend is, die diepe indruk maakt en direct aan ons gevoel appelleert. Met geurende planten voeg je een extra dimensie toe aan je tuin en trek je bovendien ook bijen, vlinders en andere insecten aan.


Rozengeur wordt daarom al sinds mensenheugenis toegepast. Wij hebben grote jasmijn struiken in de tuin staan erg mooi als deze in bloei staan. De geur van rozen stimuleert tal van gevoelens. Ze zijn eigenlijk te groot en verwilderd maar ze weg doen!


Kan ik deze planten nog goed terug snoeien?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.