donderdag 26 april 2018

Boomstam verwijderen

Laat uw struiken en heggen snoeien of verwijderen door een vakbekwame tuinman. NL is met een speciaal ontwikkelde machine dé specialist op het gebied van boomstronk verwijderen , voor particulieren en bedrijven. De Hovenier-Gigant kan iedere boomstronk verwijderen tegen een voordelige prijs zowel handmatig als met een freesmachine.


Wanneer u uw tuin mooi wilt houden, dan is het nodig om de wortels van de bomen te verwijderen en zelfs de boomstronk, in zijn geheel, te verwijderen. Een halfdode boomstronk is een lelijk obstakel dat niet uit zichzelf weg zal gaan. Er zijn vier manieren om een boomstronk te doden: je kunt de stronk natmaken met een zoutoplossing, hem verbranden, hem tegen de zon beschermen of de stronk in stukken hakken.

Nadat de boomstronk afgestorven is, kun je hem verwijderen en het gat dichtmaken. Als je een boomstam uit de natuur in je interieur wilt gebruiken, is het belangrijk dat deze ontdaan wordt van insecten zoals de houtworm of de boktor. Het is niet alleen onplezierig om deze insecten over je nieuwe tafel of meubelstuk te zien lopen, ze kunnen ook flink wat schade aan je huis aanrichten. Afhankelijk van de standplaats van de boom, bekijken we of het direct noodzakelijk is dat de complete boomstam uit uw tuin wordt verwijderd.


Soms geeft een boomstam namelijk helemaal geen overlast. De boomstam kan in dat geval worden gefreesd tot een stobbe. Vaak kan dat door dezelfde vakman gedaan worden.


Boomstronk verwijderen : zo gaat dat.

Het scheelt dan ook in de kosten als je de boomstronk direct laat verwijderen. Je betaalt dan bijvoorbeeld maar eenmaal de voorrijkosten. Voor het verwijderen van boomstammen en -wortels gebruikt een hovenier, tuinman of boomverzorger doorgaans een stobbenfrees.


We spreken dan over het uitfrezen van een boomstronk. Een stobbenfrees is een freesmachine waarmee zowel de stobbe (de onderkant van de boomstam ) als de wortels door de enorme kracht verwijderd en vernietigd worden. Maar zit u niet te wachten op een boomstronk vol met nieuwe scheuten, dan zit er niets anders op dan de boomstronk uit uw tuin te laten verwijderen. Hoe kun je het snelst een boomstronk verwijderen ? De snelste en meest effectieve manier om een boomstronk te verwijderen , is door gebruik te maken van een boomstronk- of zogenaamde stobbenfrees. DBboomverzorging heeft de juiste gereedschappen en machines.


Is de boom gekapt, dan kan de vakman de boomstronk verwijderen. Nadat een boom is gerooid of gekapt, is het werk nog niet gedaan. Wat achterblijft is de boomstronk met de wortels, ook wel de stobben genoemd. Boomrooierij Weijtmans heeft de juiste apparatuur om afdoende en efficiënt de boomstronk te verwijderen. Wanneer een boom is omgezaagd of omgewaaid (en opgeruimd) dan blijf je altijd nog zitten met de boomstronk.


Wij frezen of verwijderen jouw boomstobben of boomstronken. Bent u uw tuin aan het opknappen, bomen aan het verwijderen , of uw huis aan het uitbreiden en staat er een boomstronk in de weg?

Het zijn veel voorkomende problemen in de tuin en U lost ze ook niet zomaar even op met een schep, hakbijl en kruiwagen. Er is meer nodig om uw tuin en erf weer mooi te maken. Het verwijderen van een boomstronk met een stobbenfrees kost meestal tussen de euro en euro incl. De meest gebruikte methode om een boomstronk te verwijderen. Het met de hand of met een graafmachine uitgraven van een boomstronk is nog steeds de meest gebruikte methode voor het verwijderen van een boomstronk.


Is chemisch verwijderen van boomstronken ook mogelijk? Deze vraag wordt ons wel eens gesteld. Het antwoord is ‘NEE’, ondanks dat deze suggestie wel eens wordt geopperd door ondeskundigen her en der. Graag scheppen we in dit artikel helderheid waarom men een poging tot chemisch verwijderen van boomstronken beter kan laten.


Je kunt eventueel zelf de stronk verwijderen. En als je het goed aanpakt krijgt je er alleen wat vieze handen van en een paar zweetdruppels, dat hindert gelukkig bij de meeste mensen niet. Tenzij de boomstronk te groot is, of je niet zelf in staat bent om de boomstronk zelf te verwijderen. Kunt je dit door een hovenier laten doen.


Als je onlangs een boom in je tuin omgehakt hebt kun je de lelijke boomstronk die overgebleven is op verschillende manieren weghalen. Kies de methode die het beste werkt om het wortelgestel waar je mee te maken hebt te kunnen verwijderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.