dinsdag 10 april 2018

Waterleiding tuin

Bespaar tot wel via kiesproduct. Van tuinhout tot sierbestrating! Als je ergens een wateraansluiting wil, zal je ook voor waterleidingen moeten zorgen.


Dat vereist wat kluswerk, maar het is heus te doen. Ik wil een waterleiding aanleggen voor in mijn garage. Daar komt de wasmschine en droger.

Ook bij het installeren van een nieuwe kraan is het zaak te letten op het KIWA-keurmerk. Bij een kraan voor een wasbak of ander sanitair is dat meestal zo. Bij een buitenkraan moet je extra opletten: sommigen zijn wel geschikt voor drinkwater, anderen alleen voor water om de tuin mee te sproeien. Ook hier heb je houvast aan het keurmerk. Ieder geval dat het 60cm tot 80cm diep in de grond moet tegen.


Wil je een waterleiding aanleggen voor een kraan in de tuin ? Kunststof (tyleen) waterleidingen zijn veel eenvoudiger aan te leggen dan koperen waterleidingbuizen. Bedenk wel: een kunststof waterleiding is met name geschikt voor koud water.

Lees in dit Karwei stappenplan alles over het aanleggen van tyleen leidingen. Het is wel belangrijk dat diegene die het doet er verstand van heeft. Er zijn verschillende soorten materialen waar waterleidingen van zijn gemaakt.


Koper heeft het nadeel dat het langzaam oplost. Buitenkranen en overige waterleidingen moeten namelijk op passende wijze worden beschermd tegen de winter. Doe je dat niet, dan is de kans op z’n minst bestaande dat ze komen te vervriezen met alle vervelende gevolgen van dien.


Met de juiste gereedschappen en materialen kom je een heel eind. Bedenk van te voren of je gebruik wilt maken van koperen buis of van kunststof waterleidingbuis. De laatste is gemakkelijker te verwerken en is ook aan te sluiten op bestaande koperen buis.


Op termijn gaan we vanachter in onze tuin een garage zetten waar we graag een wateraansluiting zouden hebben. Een waterleiding is een leiding waardoor water wordt getransporteerd van A naar B. In de volksmond wordt met een waterleiding meestal de leiding bedoeld die voor het transport van drinkwater is bedoeld. T-stuk in de juiste maatvoering en een kogelkraan voordat je verder gaat met de leiding. Met de multifit flexibele leidingen kun je eenvoudig leidingen in de badkamer leggen. In een woning lopen vaak meerdere van zulke leidingen en u kunt zich voorstellen het goed uitvoeren van waterleidingen aanleggen belangrijk is.


Multifit leidingen zijn geschikt voor het aanleggen van warm en koud waterleidingen en voor cv leidingen in elke ruimte in huis zoals badkamer, keuken of woonkamer. Ik heb het plan om waterleiding in de grond in te graven van een vast punt dicht bij huis over de tuin zo naar de paardenstal (afstand van 1meter).

Het aftakpunt heeft de diameter van een gewone tuinslang. Kan ik in dezelfde geul eveneens een elektriciteitskabel (2V) leggen? Waterleiding aanleggen Er kunnen verschillende soorten buizen gebruikt worden om water te transporteren namelijk koperen, metalen en kunststof buizen die in verschillende diameters en lengtes leverbaar zijn. Zelf een waterleiding aanleggen, alle klustips om te klussen met waterleidingen , leest u op mijnkluswijzer.


De online kluswijzer van Nederland! Ik ben bezig met een tuinhuisje te bouwen in mijn tuin. Ik wil dus waterleiding leggen over een afstand van meter door de tuin heen. Heeft u geen buitenkraan maar wel een tuin die bewatert moet worden of een auto die u zelf graag wilt wassen dan is een buitenkraan aanleggen een slimme zet.


U hoeft geen meters tuinslang meer door uw woning uit te rollen om uw tuin te sproeien. Overal water in je tuin met een ondergronds sproeisysteem. Heb je een hele grote tuin of gewoon een hekel aan het rondzeulen met zware gieters of lange tuinslangen? Dan is een ondergronds pipeline systeem écht iets voor jou.


Met het Gardena pipeline systeem leg je doorheen heel je tuin een ondergrondse waterleiding aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.