woensdag 25 april 2018

Tuin aan het water ontwerp

In minuut Gratis Offertes van Hoveniers uit uw regio. Van tuinhout tot sierbestrating! Gratis en snel auto onderdelen zoeken bij 1autosloperijen!


Het ontwerp Axel en Simone zijn door het dolle heen als ze horen dat ons tuinteam nog dit voorjaar bij hen op de stoep staat. Ze zijn al aan het knippen en plakken geslagen, hebben moodboards gecreëerd en tekeningen gemaakt, maar het perfecte ontwerp zat er nog niet tussen. Bekijk meer ideeën over Tuin aan het water , Water en Tuinontwerp.

Tuin (oevertuin) aan het water aanleggen. Bij de aanleg van een tuin aan het water zijn de mogelijkheden talloos als het gaat om het creëren van sfeer. Hovenier Roel Zuidema verzorgt voor jou de aanleg van A tot Z. Het onkruid stond huizenhoog toen ontwerper Jeanne van Rijs aan deze poldertuin begon, maar ze ging de uitdaging graag aan. Nu is het een heerlijke plek aan de sloot, tussen wuivend gras en veel groen.


Lees hier meer over de tuin , plus tips voor je eigen tuin aan het water. Samen met ervaren professionals vormt zij een slagvaardig en betrokken team met korte communicatie lijnen. Gespecialiseerd in het ontwerpen , installeren, uitvoeren en onderhouden van groenprojecten voor buiten – en binnenruimtes. Bij de sloot achter in de tuin is een vlonder van 4.

Zowel de vlonder als het trapje ernaartoe zijn gemaakt van hardhouten geprofileerde planken. Knotwilgen Achter in de tuin staan ook twee knotwilgen, waarvan er één is opgenomen in de vlonder. Helemaal passen zo aan het water.


De muren zijn bepalend in dit ontwerp. Ze verdelen de tuin in tweeën en maken er twee mooie ruimtes van. De achterste kamer onder de pergola is een echte relaxruimte maar je kunt er ook sportief bezig zijn. De kamer die het meest in het oog springt is het tuindeel met opgemetseld natuursteenplateau. In het altijd gezellige Volendam start Tom aan een nieuw project.


De tuin van Ivar en Marget grenst aan het water en daar is onze hulp hard nodig. Zij willen graag een tuin waar zij hun baby straks met een gerust hart kunnen laten spelen. De tuin is nog niet aangelegd en we zoeken hulp bij het ontwerp. Aan de tuin grenst een sloot van ca 4meter en direct aan de overkant ligt de achtertuin van de overburen. We willen graag een ontwerp waarbij je nog wel de link met het water hebt, maar toch privé kunt zitten.


Grote tuin in krimpen aan de IJssel met veel gazon aan het water. Verder staan er midden in de tuin Beuken langs het pad. Tuin met zwemba buitenkeuken en verzonken trampoline.


Tuinontwerpbureau Greta Bäcker ontwerpt tuinen en groene buitenruimtes voor particulieren, bedrijven en zorginstellingen. Extra specialiteit van de laatste jaren is het combineren van Groen en Gezondheid.

Wanneer een tuin voor een groot deel aan het water ligt, stelt dat andere eisen aan een tuinontwerp dan bij een woning die aan de weg en aan andere tuinen grenst. Bij deze tuin is gekozen voor openheid in de richting van het water. Rustgevende villatuin aan het water , beplantingsplan. Je kunt hierbij denken aan tuinen en (dak)terrassen aan het water , of je kunt glas gebruiken als windscherm bij een (groot) terras.


Een vaste tuintafel met ingebouwde barbecue. Een van de uitgangspunten die mijn team en ik altijd toepassen tijdens het ontwerpen van een tuin , is het creëren van eenvoud. Hoe je de ruimte in je tuin voor het hemelwater kunt creëren in plaats van de ruimte aan het water te onttrekken, zal ik nu vertellen.


Een strakke tuin aanleggen gaat, zoals gezeg het beste met een goed ontwerp. Dit overzicht van een kleine strakke tuin geeft een mooi overzicht van de verdeling tussen planten, tegels en terras. Zie je deze tuin , dan denk je meteen aan prachtige witte stranden met een diepblauwe zee.


De cirkel- tuin : In het midden van de tuin is een cirkelvormig looppa die het hoofdterras aan huiszijde en een 2e terras linksachter met elkaar verbind. Om vrij uitzicht vanuit de tuin te hebben, fungeert een laag meidoornhaagje als erfafscheiding. Een cirkelvormig terrasje is de toegang tot de achtertuin. Zo ontvangt u snel offertes met prijzen en weet u wat onze hoveniers u aan kosten berekenen. Laat het bestraten dan lekker over aan de hovenier en steek zelf de handen uit de mouwen om kleur aan de tuin toe te voegen.


Ga met de hovenier om tafel en bespreek al uw wensen. Profiteer tevens van goede tips die de hovenier door jarenlange ervaring voor u heeft. Zo haalt u het optimale uit de tuin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.