maandag 9 april 2018

Vakbekwaam hovenier

Complete cursus inclusief 1gratis E-books. Vraag een gratis proefles aan. In minuut Gratis Offertes van Hoveniers uit uw regio. Zoek naar hovenier gezocht op de nieuwe KensaQ. Het is als vakbekwaam medewerker hoveniersbedrijf een eerste vereiste dat je houdt van planten, natuur en werken in de buitenlucht.


Het is daarbij belangrijk dat je dat combineert met nauwkeurig werken en voorzichtig met je omgeving omgaan.

Ook moet je over redelijk wat vakkennis beschikken om het beroep goed uit te kunnen voeren. In dit derde leerjaar vindt verdere verdieping plaats en specialiseert de deelnemer zich in één of beide afstudeerrichtingen: Aanleg en Onderhoud of Tuinontwerp. Ook in deze opleiding staat de vaktechniek centraal.


De beginnend vakbekwaam hovenier heeft oog voor detail, wat tot uiting komt in het afwerkingsniveau, de uitvoering van de werkzaamheden en het klantencontact. Bij interactie met de klant is het belangrijk dat hij over gedegen vakkennis beschikt. Als vakbekwaam hovenier leg je groen aan en onderhoud je dit.


Niet alleen aan planten en vijvers maar ook aan de afwatering bijvoorbeeld en de verlichting en bestrating. Met jouw kennis en vakmanschap maak je echt iets moois.

Je legt tuinen aan bij particulieren en bedrijven en je werkt mee in het onderhoud hiervan. Je kunt de werkzaamheden zelfstandig plannen, organiseren en uitvoeren. Ben je al opgeleid tot hovenier ? Als je klaar bent met deze opleiding ben jij een allround hovenier.


MBO Vakbekwaam hovenier - niveau 3. Je hebt dan ook één van de specialisaties. Met de opleiding tot vakbekwaam hovenier leer alles over planten, bomen en struiken. Niet alleen welke geschikt zijn voor welke tuin, maar ook hoe je ze moet onderhouden. Dit doe je om ervoor te zorgen dat een klus op tijd klaar is.


Met de niveau opleiding kun je ook doorleren aan het hbo. Na deze opleiding ben je klaar voor het echte werk! Je kunt aan de slag als hovenier , groenvoorziener bij een hoveniersbedrijf, onderhoudsbedrijf of gemeente. Bekijk de vakmannen en hun reviews en plan vandaag nog je klus in!


Je bent ook goed in aanleg en onderhoud van parken, plantsoenen, sportvelden en natuur. Daarover kun je klanten adviseren. Je kunt als vakbekwaam hovenier aan het werk bij bedrijven die gespecialiseerd zijn in de aanleg en onderhoud van tuinen, parken en groen.


Bijvoorbeeld bij een hoveniersbedrijf, gemeente, provincie of waterschap.

Je kunt ook als groenmedewerker aan de slag bij bungalowparken, golfbanen of Staatsbosbeheer. Gedurende dit jaar gaat u zich specialiseren in één of beide afstudeerrichtingen. Deze opleiding bestaat uit delen. Vakbekwaam Hovenier (A04) Dit derde en tevens laatste jaar is het sluitstuk van de opleiding tot vakbekwaam hovenier. Ieder onderdeel vormt een afzonderlijk en afgerond geheel, waar een certificaat voor te behalen is.


Voor de BOL-opleiding vakbekwaam hovenier moet je voor boeken, readers en dergelijke rekenen op ongeveer € 30- in het eerste studiejaar en ongeveer € 15- in de overige leerjaren. Daarnaast schaf je persoonlijke beschermingsmiddelen aan voor ongeveer € 25-. Voor deze opleiding heb je ook een laptop nodig. Wat vragen wij : een enthousiaste vakbekwaam hovenier die zelfstandig kan werken. Na je opleiding op niveau kun je als vakbekwaam medewerker hovenier aan het werk, of kun je doorstromen naar een niveau 4-opleiding.


Op de website van Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) kun je dit precies zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.