maandag 23 april 2018

Red robin struik

Hagen, zo bij u thuisbezorgd. Topkwaliteit Haagplanten van onze eigen kwekerij in Udenhout. Binnen werkdagen geleverd. De Haag niet zelf planten? Niet geheel duidelijk welke haag?


Vraag gerust een offerte aan.

Dat is ook niet zo gek, want de Glansmispel heeft u veel te bieden. In het voorjaar loopt de plant met mooi felrood blad uit, dit is meteen zijn sterkste troef. Hoe meer u de plant snoeit hoe roder van kleur hij wordt, al het jonge schot loopt namelijk felrood uit. Door snoei kun je de vorm van de struik of bol op stam mooi bepalen, bovendien wordt de struik mooi dicht door snoei.


Deze groenblijvende struik is een sieraad in de tuin. Als u een mooie dichte Glansmispel wilt, dan raden wij u aan de struik keer per jaar snoeien. Je kunt ze kopen als heester of als boompje op stam. De Glansmispel is mooi vanwege zijn bloei, de bessen, maar vooral ook vanwege het prachtige rode blad wat in het voorjaar nieuw aan de plant komt.


De glansmispel (Photinia) komt van nature voor in Zuidoost-Aziƫ en de Himalaya.

In mei – juni krijgt de heester kleine witte bloemen. De bessen zijn blauw tot zwart. In de open ruimte heeft deze plant beschutting nodig. De bladhoudende glansmispel die u bij Haag-Heg bestelt zijn afkomstig uit onze eigen kwekerij.


U bent verzekerd van kwaliteit en een scherpe prijs. Photinia x fraseri wordt circa m hoog en m breed. Wij hebben photinia red robin struiken ca. De bossige kroonvorm is in eerste instantie rond maar later gaan takken meer doorhangen zodat een bredere kroon ontstaat. Het blad loopt in het voorjaar vuurrood uit, zeer mooi!


Hoe vaker u de boom snoeit, hoe meer rood blad de Glansmispel krijgt. De jonge bladeren lopen namelijk vuurrood uit. De glanzende bladeren zijn mooi en trekken echt de aandacht.


Wanneer de bladeren ouder worden, worden ze glanzend donker groen. Je kan deze struik zo hoog laten groeien als je zelf wilt door hem regelmatig te snoeien. In april-mei of soms in juni verschijnen er witte bloemen aan de struik. Doordat snoei zeer goed wordt verdragen is het ook een gewaardeerde haagplant. In mei en juli kan hij witte bloemen krijgen.


De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Bij ons kun je deze glansmispel vinden als struik maar ook als boom, lage leiboom of hoge leiboom.

Zijn wortelgroei is erg fijn en oppervlakkig. Red Robin ’ groeit vrij snel. Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.