vrijdag 20 april 2018

Tuinen kijken

Van tuinhout tot sierbestrating! Nederland en België, aangemeld door de tuineigenaren zelf. In het uitgebreide aanbod van tuinen is het mogelijk om te zien wat de eigenschappen zijn van de tuin en waar je de tuin kan vinden. Dan is het belangrijk om te weten wat je wel en niet wil.


Let op de beplanting, bestrating en decoraties. Zo ontwikkel je in een handomdraai je droomtuin.

Elk jaargetijde is de tuin. Engelse tuinen blijven altijd populair en dus is een Engelse tuin niet een trend van een bepaalde periode maar gewoon tijdloos en van elk jaar. Via allerlei zoekcriteria en met de handige tuintripplanner kun je je route langs favoriete tuinen samenstellen. Bezoek onze referentiepagina’s en bekijk de vele mogelijkheden in moderne tuinen , klassieke tuinen , dakterrassen, bestrating, beplanting.


Tuinen Noord-Brabant Top-10. Sommige van deze tuinen kunnen beslist wedijveren met hun Engelse tegenhangers. De tuin heeft diverse terrassen, een gazon om te spelen, een zandbak en een verzonken trampoline.


De tuin ligt aan een sloot welke helemaal is afgezet met een hardhouten hek. Bij de gerestaureerde boerderij is door de eigenaren een tuin gecreëerd waar men door diverse zichtlijnen prachtig uitkijkt op de omliggende weilanden en rietvelden van de Wieden.

Dichtbij het huis is de tuin meer gecultiveer verderop meer natuurlijk en aansluitend op het landschap. Tussen het Veluwse bos en de oude Zuiderzeestraatweg in Nunspeet hebben jaar de ruim vier hectare grote Kijktuinen Nunspeet ontworpen door tuin - en landschapsarchitect L. Met veel liefde en oog voor detail waren hier karaktervolle tuinen gecreëerd die elk een eigen sfeer uitstraalden. Vier tuinen openen hun tuinhekken in tuinen in de kop van Overijssel.


U kunt een leuke dag uit plannen door een bezoek aan deze vier tuinen te brengen, die alle vier in de kop van Overijssel liggen. Hof aan de Reune en de Maartjestuin liggen beide aan landgoed de Eese en de Vriendenhof ligt in het waterrijke gebied van Wanneperveen. Ontdek de leukste Open tuinen ! Tijdens vijf gezamenlijke open weekends, worden ook dit jaar weer de mooiste privé- tuinen , beeldentuinen, ateliers en een natuurvriendelijke kwekerij opengesteld voor publiek. Tuin - en parkbezichtiging. Net als in zovele andere landen waren het in het verleden steeds mensen met een bepaalde macht en rijkdom (adel, rijken, geestelijken) die zich een tuin konden veroorloven en deze dan inrichtten naar de in hun tijd geldende trends en mode.


De leukste tuinen vindt u in het Duitse grensgebied: van de grote Landesgartenschau in Papenburg tot prachtige kasteeltuinen en betoverde kleine particuliere tuinen. Langs de grens in Duitsland zijn er talrijke mogelijkheden om inspiratie voor de eigen tuin op te doen. Houdt u van fietsen én tuinen ? In juni laten zowel Amsterdammers als mensen van buiten de stad zich verrassen door verborgen tuinen in het bedrijvige en dichtbevolkte centrum, oases van rust en groen op slechts een paar meter afstand van alle drukte. Hieronder vindt u een korte beschrijving van de tuinen. De tuinen zijn in verschillende volgorde te bezichtigen, en zijn verder van juni tot begin september ook op afspraak te bezoeken.


Prachtige tuinen van zes particulieren en een bijzondere kwekerij die bezocht kunnen worden. Een strakke tuin aanleggen gaat, zoals gezeg het beste met een goed ontwerp.

Dit overzicht van een kleine strakke tuin geeft een mooi overzicht van de verdeling tussen planten, tegels en terras. Zie je deze tuin , dan denk je meteen aan prachtige witte stranden met een diepblauwe zee. Een bezoek hieraan staat garant voor een gezellig dagje uit en biedt de ware tuinliefhebber iets bijzonders.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.